Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
“Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri 2023” Teslimlerinde Sona Yaklaşıldı!

“Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri 2023” Teslimlerinde Sona Yaklaşıldı!

Sektöre “Mimarın İlk Yapısı” ve “Mimarlık Teşvik Ödülü” olarak iki farklı yarışma sunan Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri, kentlerimizin mimari mirasını zenginleştiren yapıların tanıtılmasına, genç tasarımcıların yenilikçi fikirlerinin desteklenmesine ve kentsel sorunlara çözüm arayışına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

"Mimarın İlk Yapısı" Ödülü için, 01 Ocak 2017 - 31 Aralık 2022 tarihleri ​​arasında inşa edilmiş ilk yapılarla başvurular kabul edilecek. Mimari olgunluk, çözümün tektonik tutarlılığı, çevre ile kurulan ilişkinin duyarlılık düzeyi, malzeme ve detaylardaki yetkinlik ile yapının çevresine katkısı gibi kriterler doğrultusunda değerlendirilecek olan ilk yapıların teslim edilmesi bekleniyor. 

Öte yandan, "Mimarlık Teşvik" Ödülü için de son başvuru tarihi de yaklaşıyor. Bu ödül kapsamında, Türkiye genelinde faaliyet gösteren mimarlık ofislerinin katılımına açık olan yarışmada, "Yeni Kentsel Yerleşimler" temasına odaklanılıyor. Kentsel konut ve genel anlamda yerleşimlerdeki sorunlara çözüm arayışını teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmada, ofislerden geleceğin kentsel sorunlarına yanıt üretecek projeler sunmaları bekleniyor.

Son teslim tarihi 5 Nisan 2024 olan Mimarlık Ödülleri’nin jüri değerlendirme toplantısı Nisan 2024 ayı içerisinde gerçekleştirilecek ve kazanan projeler Mayıs 2024’te gerçekleştirilecek ödül töreninde açıklanacaktır. 

Yarışma programının geri kalan aşamaları ve detaylı bilgi için, Altın Çekül'ün resmi web sitesi ve Instagram hesabını ziyaret edebilirsiniz.

https://www.altincekul.com/  

https://www.instagram.com/altincekul/