22 Mayıs 1997 yılında İstanbul’da doğdu. Ordu’da büyüdü. 2015 yılında Kocaeli Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği’ni kazandı. Daha sonra aslında hayal ettiği mesleğin bu olmadığını fark ederek 2017’de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Mimarlık bölümüne girdi. Şu an 4. sınıfta okuyor ve hayallerinin peşinden gittiği için çok mutlu. Mimarlığın yanı sıra spor, fotoğrafçılık, müzik gibi dallarla da uğraşıyor. Gönüllü olarak çevre etkinliklerine katılıyor ve bu konuya dikkat çekmek için de araştırmalarına devam ediyor.
2019 yılında Toros Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümünden mezun oldu. Mimarlık mesleğini pratik olarak gerçekleştirmenin yanında teorik olarak geliştirme çalışmalarına devam ediyor. Eğitim aldığı süreçte uzak kaldığı yapı malzemelerinin öneminin farkında olan bir genç mimar olarak bu alanda gelişmeleri takip ediyor.
Kocaeli Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümü öğrencisi olan Elif Demirci için mimarlık alanında olup biten bütün tüm işleri, malzemeleri, projeleri incelemek ve karşı tarafa yazı yoluyla anlatmak büyük bir tutku. İnsanlara araştırdıklarını, öğrendiklerini aktarabilmek için çok okuyan ve yazan Demirci'nin hedefi, mezuniyetinin ardından editörlük alanında ilerleyerek bu alanda kariyer yapmak.
24 Aralık 1997’de İstanbul’da doğdu. İstanbul Aydın Üniversitesi Endüstriyel Ürün Tasarımı bölümü 4.sınıfta eğitimine devam etmekte. Eğitimine devam ederken Atatürk Havalimanı ve İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nde çalıştı. Ortaokul ve lise zamanında sanata ve tasarıma olan ilgisini keşfetti. Kendini bu alanda geliştirmek için çalışmaya başladı ve çeşitli yarışmalara katılarak ödül kazandı. Ortaokuldan beri hedeflediği bölümü kazanmak için eğitim aldı. Yetenek sınavlarına girerek hedefini gerçekleştirdi. Halen okumakta olduğu bölümle ilgili tasarım çalışmaları yaparak kendine alt yapı hazırlıyor. Araştırma, seminerler, etkinlikler vb. alanlarda yapılan çalışmalara katılarak yeni bilgiler öğrenerek kendini geliştiriyor.
1997 yılında İstanbul’da doğan Gamze Sarı, Mimarlık lisans eğitimini Gebze Teknik Üniversitesi’nde 2019 yılında tamamlamış ve bölümünden birincilik derecesiyle mezun olmuştur. Üniversitede aldığı eğitimlerin yanı sıra Mimarlık ve Tasarım Kulübü'nde (MİTA) aktif bir şekilde görev almıştır. MİTA’da birçok ekip çalışmalarında, mimarlık öğrenci ve mezunlarına yönelik olan ‘PUPA’ atölyeleri gibi etkinliklerin düzenlenmesinde katkıda bulunmuştur. Mesleğe yönelik atölye, konferans, söyleşilere katılmakla birlikte tiyatro, sergi ve müzeler gibi kültür- sanat aktivitelerini de yakından takip etmektedir. Amatör olarak mimari fotoğrafçılıkla ilgilenmektedir. Sosyal ve kültürel açıdan kendini geliştirmeye çalışmaktadır. 2020 yılında başladığı yüksek lisans eğitimini Gebze Teknik Üniversitesi Mimarlık Anabilim Dalı’nda Bina Bilgisi üzerine yapmaktadır. Akademik alanda eğitim yapıları, sürdürülebilirlik, kentsel tarım, çocuk psikolojisi gibi konuları uzmanlık alanı olarak belirlemiştir. Bu kapsamda yüksek lisans eğitimine ve bir mimarlık ofisinde çalışmaya devam etmektedir.
1998 Malatya doğumlu Maide Arslan Fırat Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümü öğrencisi. Mimarlığın farklı disiplinleri içeren ve edebiyattan, müzikten, resimden, sinemadan, felsefeden, tarihten, sanattan beslenen bir meslek olduğunun bilinciyle Arslan, gezmeyi, yeni yerler keşfedip mimari birikimini tanımayı ve mimarlık öğrenmeyi çok seviyor ve ileride de çevresiyle uyumlu, topoğrafyaya sadık, sürdürülebilirliğin hakim olduğu, bulunduğu şehrin yerel kimliğine uygun iyi mimarlık örnekleri sergilemek istiyor.
Gaziantep’te doğup ilkokul ve lise öğrenimimi burada tamamladı. 2015 yılında başladığı Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünden 2020’de mezun oldu. Mimarlık okumak istemesinin temelinde yatan tasarım yapma, yeni bir şeyler üretme dürtüsü, 4 senelik lisans hayatı boyunca başarılı bir öğrencilik hayatı geçirmesinin temel kaynağı oldu. Akademik hayatının yanı sıra kendini pek çok alanda geliştirmenin yollarını arayarak, bu doğrultuda pek çok etkinliğe, seminere, atölye çalışmalarına ve öğrenci proje yarışmalarına katıldı. YAKTAŞ Firmasının organize ettiği ‘’Geleceğine Zemin Yarat / Alternatif Bir Sosyal Gerçeklik’’ konulu yarışmada arkadaşlarıyla beraber 1.lik ödülüne layık bulundu.
1997 yılında İstanbul’da doğan Meryemnur Ekşi, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde başladığı iç mimarlık eğitimini İstanbul’da mimarlık bölümünde devam ettirerek 2018 yılında mezun oldu. Eğitim hayatına yüksek lisans yaptığı Haliç Üniversitesinde, aydınlatma üzerine yaptığı tez çalışmasıyla devam etmektedir. “Durmak yok” mottosu ile kariyerine freelance şekilde devam etmekle birlikte akademik çalışmalarını da aktif bir şekilde sürdürmektedir.
Zeynep Örüm, Gaziantep Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 4.sınıf öğrencisi. Örüm, mimarlığı nefes alan canlı bir oluşum olarak görüyor, mimarlığın binlerce hücreden meydana geldiği varsayıldığında her uğraşısının sonucunda yeni hücreler keşfediyor. Mimarlığın bir yaşam biçimi olduğuna, sadece binaları değil içerisinde yaşayan insanların yaşamlarını da şekillendirdiğini düşünen Örüm’ün ilgi odağı yenilenme ve iyileştirme süreçleri. Bu konuda Türkiye’de kısmen doğru bulmadığı çözümlerden biri olan “kentsel dönüşüm” üzerine kafa yoruyor.