Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Aluform Sandwich Panel FM Onay Sertifikalarını Aldı!

Aluform Sandwich Panel FM Onay Sertifikalarını Aldı!

Aluform Pekintaş çatı ve cephe sandviç panelleri, Amerika’da yapılan zorlu ve uzun testler sonucunda tüm FM onay standartlarının, performans, güvenlik ve kalite kriterlerini sağlayarak Aluform başarısını onaylattı.

FM Test Sertifikasyonu iç ve dış mekanlarda yangına, rüzgar, fırtına ve dolu benzeri normalin üzerinde şiddette atmosfer koşullarına dayanım özelliklerine sahip malzemelere veriliyor.

Binalarda yüksek yangın dayanımı, mükemmel ısı yalıtımı ve üstün dış ortam dayanıklılığı ile güvenli ve sürdürülebilir yapılar üreten Aluform Sandviç Panel Sistemleri, yatırımcılarına yüksek mekanik ve termal özelliklerin yanı sıra düşük ısıl iletkenlik katsayısı ile mükemmel yalıtım başta olmak üzere birçok avantaj sağlıyor.

Aluform ürünleri 4880, 4881, ve 4471 FM Approval sertifikalarının testlerinden üstün başarıyla geçti. 4880 sertifikası kapsamında yapılan iç oda yangın testi başarıyla tamamlanmış olup, 4881 sertifikası FM Approval kapsamında olan çatı panelleri rüzgâr dayanım testi en üst değerler ile geçilerek 165 psf değerine ulaşıldı. 4471 sertifikası kapsamında yapılan cephe rüzgâr testi ise sadece tüm ülkemizin hava koşullarına değil, tropik bölge kategorisi için rakip üreticilerin çok üzerinde olan, Türkiye’de ulaşılmamış olan "+/- 75 psf Zone TC" değerlerine dayanım gösterdi.

Aluform Pekintaş, FM Approval sertifikasyonu kapsamında yapılan testlerde elde edilen başarılı sonuçlarla, müşterine dayanım sağlayan daha güvenilir ve kaliteli ürünler sunma konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.

 

FM GLOBAL - FACTORY MUTUAL INSURANCE COMPANY Amerika menşeili FM Global (Factory Mutual Insurance Company) firması, uluslararası “yüksek korumalı risk” mülkiyet sigortası sektöründe, öncelikle büyük şirketler için “hasarların önlenmesi” konusunda uzmanlaşmış dünyanın en iyi mülkiyet sigorta firması olarak tanımlanmaktadır. FM Global firmasının iş modeli, hasarların önlenmesi ya da azaltılması için gerekli olan mühendislik analizlerini gerçekleştirerek riski ve primi belirlemeye yöneliktir.