Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Tremco CPG x Yapı Kataloğu Pazarlama Söyleşileri

Tremco CPG x Yapı Kataloğu Pazarlama Söyleşileri

Öncelikle hem kendinizden hem de firmanızın hikâyesinden kısaca bahsedebilir misiniz? Firmanın temel faaliyet alanı nedir, hangi ürün veya hizmetleri sunuyorsunuz? 

Ben kısaca kendimden bahsedeyim. İsmim Tolga Aycı. Tremco CPG firmasında İş Geliştirme Müdürü olarak çalışmaktayım. Yapı malzemeleri sektöründe proje yönetimi, satış ve pazarlama departmanlarında 10 yıllık bir tecrübeye sahibim. 

Tremco CPG firması olarak, New York Borsası’na kotalı kimyasallar üretici holdingi olan RPM International’ın yapı malzemeleri alanında özelleşmiş bir koluyuz. 1947’de kurulan RPM International globalde ortalama 8 Milyar dolarlık cirosu, 170 ülke ve bölgede 122 üretim tesisi ve 15.000’den fazla çalışanı ile faaliyet göstermektedir. Tremco CPG Türkiye ofisimiz ise Türkiye ve bölge coğrafyanın (Balkan ülkeleri, Stan ülkeleri ve İsrail) yönetiminden sorumluyuz.

Tremco CPG olarak temelden çatıya kadar bir yapının ihtiyacı olan sızdırmazlık, izolasyon, yalıtım, yapıştırma, pasif yangın koruma, zemin kaplama, beton koruma ve onarım gibi uygulamalara yüksek performanslı yapı malzemeleri üretmekteyiz. Burada alanında lider markalarımız illbruck, Flowcrete, Nullfire, Vandex, Tremco, Dryvit ve Nudura. 

Türkiye’deki yapımız, bu ürünlerin ve sistemlerimizin, servislerimizin bu bölge coğrafyasında merkezi olmuş durumda. Firmanın direkt kendi temsilcileriyiz ve böylelikle AR-GE, üretim, inovasyon gibi konularda laboratuvarlarımızla, üretim tesislerimizle, fabrikalarımızla birebir ilişki içerisindeyiz. Böylece, yeni sistemlerin ülkeye ya da bölgeye entegrasyonu konusunda çok hızlı aksiyon almaktayız. 

Firma olarak sektörde nasıl farklılaşıyorsunuz? 

Firmamızı sektörde eşsiz kılan temel konu mimarların, müteahhitlerin ya da yapı profesyonellerinin yapıdaki farklı segment ve uygulamalara tek noktadan çözüm bulabilmesini sağlamaktır. Yapıdaki mühendislik/mimarlık gerektiren uygulamalara çözüm sağlayan markalarımız ve ürünlerimiz mevcut. Böylece bir yapının aslında sızdırmazlık, izolasyon, yalıtım, yapıştırma gibi uygulamalarına tek bir marka çatısında çözüm üretebilmekteyiz.

Bir yapıyı bütün olarak düşündüğümüzde birçok noktada, birçok segmentte (zemin kaplama segmenti, su yalıtımı segmenti, yangın yalıtımı segmenti, cephe sızdırmazlık segmenti gibi) bir yapının bütününe hâkim olabiliyoruz ve bu da bizi sektörde farklılaştıran temel noktayı oluşturuyor. Global olarak da bunu tek bir markayla yapabilen ve bu kadar ürün çeşitliliğine ve segment çeşitliliğine sahip olan bildiğim kadarıyla bir yapı yok. Bu da bizim en büyük avantajımız, en büyük katma değerimiz diyebilirim.

Mimari projelerde ne şekilde yer alıyorsunuz? Hangi sorunu çözüyorsunuz? 

Mimari projeler bizim için tasarım aşamasında başlıyor. Tasarım aşamasında tasarımcılarla, proje ofisleriyle ya da mimarlık / mühendislik firmalarıyla öncelikle o detayın çözümüne dair fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bu süreçte öncelikle tasarıma odaklanıyoruz ve spesifikasyon detaylarının oluşturulmasında mimarlar ve tasarımcılar ile çözüm ortaklığı geliştiriyoruz. Sonrasında yapı uygulamaya aşamasına geçtiğinde ilgili yüklenicilerle, alt yüklenicilerle, kalite kontrol ekipleri ya da karar vericiler noktasında tüm proje paydaşlarıyla birebir görüşmeler yapıyoruz ve detay çözümünün uygulanmasına süpervizörlük yapıyoruz. 

Burada teknik detayları, yeni kullanılan ürünün özelliklerini, hangi performansı sağladığı gibi konuları her bir paydaşla görüşüyor ve süreci baştan sona kadar takip ediyoruz. Burada, ürünlere ek olarak sunduğumuz servislerimiz ve teknik desteğimiz ile bir projeyi tamamlamış oluyoruz. Böylece aslında bir projenin tüm tasarımdan uygulamaya tüm aşamalarında biz ilgili paydaşlarla bir çözüm ortaklığı yürütüyoruz.

Firmanızın son 1 yılda ağırlık verdiği pazarlama stratejisi neydi? Hangi mecralarda görünür olmayı, hangi alanlarda faaliyet göstermeyi tercih ettiniz? 

Günümüzde, özellikle COVID-19 sonrası, dijital pazarlama önemli bir yer ediniyor. Biz de bu koşullarda, dijital gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Tremco CPG olarak, dijital mecralardan erişilebilir olmayı, ürünlerimizi müşterilerimize buradan ulaştırmayı ve dijital yeniliklerle ilgili bilgi vererek ürünlerimiz ile müşterilerimiz arasında bir köprü kurmayı amaçladık. Her firmada olduğu gibi bu dijital taraf bizim için önemli bir hâl aldı. Tabii, inşaat sektörünün dijitalleşmesi biraz daha zaman alan bir konu. Ama biz bu konuda öncelik olmayı planlıyoruz. 

Bunun yanında, aslında sektörün yeniliklerini, gelişmelerini yakından takip ettiğimiz etkinlikler, fuarlar, sempozyumlar gibi mecralarda aslında tüm sektör paydaşlarıyla birebir, yüz yüze iletişimde oluyoruz. Genel olarak burada, segment bazında daha spesifik etkinlikleri tercih ediyoruz. Aynı zamanda, akademik olarak da sempozyumlara destek oluyoruz, sponsorluk veriyoruz ve ilgili teknik detayları anlattığımız sunumlar yapıyoruz. Sonuç olarak hem yüz yüze hem dijital pazarlamayı birlikte yürütüyoruz. 

Peki iş geliştirme müdürü olarak, en inovatif ürününüz hangisi ve neden? 

Firmamızın genel stratejisi yapılara değer katmak olduğu için, bizim AR-GE ekibimiz global malzeme teknolojilerini yakından takip ediyor ve her yıl, her marka üzerinde birçok yenilikçi, inovatif ve katma değerli ürünler üretiyor. Biz de Türkiye ekibi olarak, Türkiye ve bölge coğrafyaya bu yeni ürünlerin entegrasyonu konusunda aksiyonlar alıyoruz. 

Aslında çok fazla ürün var ancak spesifik olarak birkaç tanesini saymak gerekirse, illbruck markasında pasif evlere uygun TP654 Şişen Bant ürünü, yüksek enerji  verimliliği sağlayan illbruck SY002 Termal Pencere Taşıyıcı Sistemi, Nullfire markasında, pasif yangın durdurucu sistemlerde özellikle modüler inşaat sektörü için geliştirdiğimiz Grafit Genleşme Teknolojisine(GXT) sahip FZ100 İntümesan Köpük Levha ürünü,  Flowcrete’te antistatik poliüreten beton zemin kaplama sistemlerimiz ve Tremco’da strüktürel silikon tarafında geliştirdiğimiz ürünleri sayabilirim. Ayrıca, inşaatta aslında yapım yöntemini kökten değiştiren ve enerji verimliliğine beton dökülürken başlayabileceğini gösteren markamız Nudura’nın yalıtımlı kalıp sistemleri de en inovatif ürünlerimizden biri olarak sayabiliriz.

Bildiğiniz gibi dünyanın insan tarafından geri dönüştürülemez biçimde değiştirildiği iddia edilen bir dönemde yaşıyoruz, siz firma olarak çevresel etkilerinizi nasıl minimize ediyorsunuz? Bu konu ile ilgili yaptığınız çalışmalar neler? 

Sürdürülebilirlik, Tremco CPG açısından oldukça önemli ve yönetim tarafında sürekli konuşulan bir konu. Sürdürülebilir bir dünya yaratmak, toplumsal faydayı görmek aslında en temel amaçlarımızdan biri. Bu nedenle de Sürdürülebilirlik departmanımız, bu konuda çalışan ekiplerimiz mevcuttur. Sürdürülebilirlik bazında fabrikalarda üretim aşamasında ya da operasyonel aşamalarda gerekli iyileştirmelerin yapılması, sürdürülebilirlik kat sayısı daha yüksek olan üretim tesislerinin oluşturulması her zaman şirket önceliğimiz olmuştur. Ayrıca, her sene bu konu ile ilgili raporlar da yayınlıyoruz. 

Tremco CPG olarak her bir ürünün lansmanını yaptığımızda öncelikle EPD belgeleri, enerji ve çevre ilgili dokümanlar, düşük VOC değerlerinin olduğu sertifikalar aslında teknik bilgi föyünden bile daha önce yayınlanıyor diyebilirim.

Sonuç olarak, Tremco CPG olarak tedarik zincirinin her bir halkasında sürdürülebilir bir dünyaya katkı sağlarken, yeşil, enerji verimli ve katma değerli ürünlerimizle de yapıların sürdürülebilirliğine katkı sağlamaktayız.

Bir taraftan da, teknoloji ve sunduğu gelişmeler hızlanmaya ve hemen her sektörü çok yakından etkilemeye devam ediyor. Siz firma olarak teknolojik yenilikleri ürünlerinize nasıl adapte ediyorsunuz?

Az önce de bahsettiğim gibi, AR-GE ekiplerimiz, ürün geliştirme tarafındaki ekipler, yapı malzemeleri teknolojilerini yakından takip ediyor ve buna dair projeler geliştiriyor. Bu noktada, yapım yöntemini değiştiren inovatif ürünlerimiz var. 

Aynı zamanda, biz teknolojiyi sadece ürün teknolojisi olarak düşünmüyoruz. Sunduğumuz servisin de teknolojiye uyum sağlaması gerektiğini de düşünüyoruz. Örneğin, web sitemizde çeşitli hesaplamaların yapılabileceği araçlar mevcut. Ayrıca, BIM gibi, modüler inşaat gibi ya da ürün seçimine dair aplikasyonlar gibi teknolojinin diğer tarafında müşterilerimize ve paydaşlarımıza verdiğimiz hizmetlerin daha verimli olmasını sağlayacak gelişmeleri de kullanıyoruz.  

Biraz da gelecekten bahsetmek istiyorum. Sektörünüzdeki son gelişmeler ve trendler hakkındaki düşünceleriniz neler ve sizin gelecek beklentileriniz/hedefleriniz nelerdir?

Yapı sektörü son yıllarda, üretim maliyetlerinin arttığı, daha hızlı uygulamaların yapılması gerektiği, bu nedenle teknolojinin bu sürecin içine daha fazla dahil edilmesi gerektiği bir sektör olarak karşımıza çıkıyor. Bu sebeple, biz firma olarak daha verimli inşaatların yapılması için gelecekte modüler inşaatın geleneksel tekniklere oranla inşaattaki payının artacağını düşünüyoruz. Bu da, bizi o tarafta çözüm üretmemiz gerektiği sonucuna götürüyor. Aynı zamanda teknolojinin daha fazla işin içine dahil olduğu bir yapı sektörü bekliyoruz. Böylece, şu anda yapı sektöründe düşük olan verimliliğin, bu aksiyonlarla yüksek verimliliğe ulaşacağını ve gün sonunda da toplam yatırım ve işletme maliyetlerinin azalacağını ön görüyoruz.

Son olarak eklemek istediğiniz birkaç cümle varsa onları alabiliriz.

Söyleşiyi bitirirken Yapı Kataloğu’na teşekkür ederiz. Tremco CPG olarak iş ortaklarımız, tedarikçilerimiz ve çalışanlarımızla birlikte daha sürdürülebilir, yenilikçi ve katma değerli yapıların oluşması için çalışıyoruz. Gün sonunda, toplumsal faydanın ve gelişimin olduğu, yapı sektöründe verimliliğin arttığı bir gelecek bekliyoruz. Yapı sektörünün gelişimine yönelik ürünler ve sistemleri, her platformda iş paydaşlarımızla, iş ortaklarımızla paylaşmaya ve onların projelerine değer katmaya çalışıyoruz.