Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Nasıl Yapılır? | Çatı Pencereleri

Nasıl Yapılır? | Çatı Pencereleri

“Nasıl Yapılır?” editoryal içerik serimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için bu linke tıklayabilirsiniz. Yayınlanmasını istediğiniz ürününüz ile “Nasıl Yapılır?” serimizin bir parçası olmak için doldurmanız gereken başvuru formuna ise bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

Çatı Pencereleri Nedir?

Çatı pencereleri, genellikle çatıların eğimli yüzeylerine yerleştirilen ve doğal ışık almak, havalandırmak veya manzara izlemek için kullanılan pencerelerdir. Bunlar, çatıya entegre edilmiş özel tasarlanmış pencerelerdir ve çatıya monte edildiklerinden, iç mekanda daha fazla alan ve doğal ışık sağlamak için ideal bir seçenek olabilirler.

“VELUX Çatı Penceresi”

Neden VELUX Çatı Pencereleri?

VELUX çatı pencereleri, gün ışığı ve temiz havayı yaşam alanlarına taşıyarak sağlıklı iç mekanların oluşturulmasına katkıda bulunur. Bu doğal kaynaklar, insan sağlığı üzerinde olumlu etkiler sağlar, uyku döngüsünü dengeleyerek ve daha pozitif bir ruh haline katkıda bulunarak yaşam kalitesini artırır. Gün ışığı ile dolu aydınlık bir oda, olduğundan çok daha geniş algılanır ve keyifli bir manzara ile daha ferah ve çekici bir ortam sunar. VELUX çatı pencereleri, düşey doğramalardan 2 kat, aynı boyuttaki güvercinliklerden ise 4 kat daha fazla ışık sağlayarak çatı dublekslerinin değerini artırır.

VELUX, ilk modern çatı penceresini 1942 yılında geliştirerek çatılardan gün ışığı ve doğal havalandırma almayı mümkün kıldı. O günden bu yana, 80 yılı aşkın süredir sadece çatıdan gün ışığı ve doğal havalandırma sağlayan ürünler geliştirerek çatıların bir cephe gibi tasarlanmasına yardımcı olmaktadır. Sürekli yenilenen ödüllü İskandinav tasarımı, VELUX'un iç mekanlarda yaşam konforunu artırma konusundaki tutkusunu yansıtmaktadır.

VELUX çatı pencereleri, gün ışığı, temiz hava, ısı yalıtımı, gürültü azaltma, estetik görünüm ve iç mekan kontrolü gibi çeşitli çözümler sunar. Geniş aksesuar seçenekleri, sadece işlevsellikle kalmaz, aynı zamanda evinizin iç tasarımıyla da uyumludur. Dolayısıyla, VELUX çatı pencereleri, yaşam alanlarınıza doğal ışık ve taze hava getirirken aynı zamanda estetik ve fonksiyonellik sunar, böylece rahatlık ve konforu bir arada sağlar.

VELUX Çatı Pencereleri Nasıl Üretilir?

1942’den beri dünya çapındaki bir çok fabrikada çatı pencereleri üretimini yapan VELUX, üretim işlemini büyük bir titizlikle gerçekleştiriyor.  28 farklı aşamadan oluşan çatı penceresi üretiminde her bir adım robotlar ve çalışanların birlikte çalışmasıyla kusursuzca gerçekleştiriliyor. Böylece VELUX çatı pencereleri, su geçirimsiz, ısı yalıtımlı ve dış etkenlere karşı korunumlu bir şekilde üretilmiş oluyor.
VELUX çatı pencerelerinin üretim adımlarına ve tüm detaylarına aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz.

 

VELUX Çatı Pencereleri Nasıl Uygulanır?

VELUX Çatı Pencerelerini uygulamak için ilk adım çatıda pencereye uygun boşluk oluşturmaktır. Pencereye uygun boşluk hazırlanırken, pencere ölçülerine ek olarak; yanlardan, alt ve üstten 2,50 cm daha büyük bir boşluk (içten içte temiz) hazırlanmalıdır. Örneğin, 78x98 cm ölçüsündeki bir pencere için 83 x 103 cm ölçülerinde bir boşluk hazırlanmalıdır. Pencere ve konstrüksiyon arasında bırakılan bu boşluklar ısı yalıtımı malzemesi (VELUX BDX ısı yalıtım çerçevesi) ile doldurulmalı ve pencere ile çatı arasında bir ısı köprüsü oluşumu engellenmelidir.

Ardından VELUX Çatı Penceresinin kurulumu talimat kılavuzuna göre gerçekleştirilir. Pencerenin kurulumundan sonra pencerenin su geçirimsiz olması için gerekli önlemler alınır.

“VELUX Çatı Penceresi Detayları”

VELUX Nem Dengeleyici Örtü ile su yalıtımının ilk adımı yapılır. Ardından pencere altındaki kiremitler dizilir ve üzerine gelecek şekilde VELUX Eteklik yerleştirilir. VELUX etekliğin tüm parçaları takıldıktan sonra kalan kiremitler yerleştirilir ve VELUX Çatı Penceresinin döner camlı kısmı montelenerek işlem tamamlanır.

VELUX Çatı Penceresi uygulama adımlarına aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz.

 

VELUX Çatı Pencereleri Hangi Projelerde Uygulanmıştır?

VELUX çatı pencereleri yıllardır çok çeşitli projelere ortak olmuş, farklı tasarımların yapılmasını mümkün kılmıştır. Nevzat Sayın tarafından tasarlanan Balçova Cemevi projesinde VELUX çatı pencereleri yapının gökyüzüyle kurmak istediği bağlantıyı gerçekleştirmede kilit bir rol oynamıştır.

“Balçova Cemevi Projesi - NMSH”
 
“Balçova Cemevi Projesi ve Gökyüzü ile İlişki”
 

Yine VELUX’ün çatı pencereleri konusunda çözümler sunduğu projelere “Büyükyalı Fişekhane” ve “Studio İstanbul Yurt Binası” nı ve çok daha fazlasını eklemek mümkündür.

“Büyükyalı Fişekhane Projesi ve VELUX Çatı Pencereleri”
 

Ürün Adı: VELUX Çatı Pencereleri

Kullanım Alanları: Çatılar

Ürün Özellikleri: Su geçirimsiz, ısı yalıtımlı, ses yalıtımlı, darbelere karşı korumalı, 180° döndürülebilir, kapalıyken havalandırma imkanı sunar.

VELUX Çatı Pencereleri Ürün Grubu: Standart - Standart Plus -  Premium Çatı Pencereleri