Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Yapıda Yenilikçi Ürün Kategorisi’nde Gümüş Çekül Ödülü Alan  KTV Atrium Flex’i dormakaba’dan Dinliyoruz!

Yapıda Yenilikçi Ürün Kategorisi’nde Gümüş Çekül Ödülü Alan KTV Atrium Flex’i dormakaba’dan Dinliyoruz!

Öncelikle Yapı Kataloğu olarak kazandığınız ödül için hem sizi hem de ekibinizi tebrik ederiz! dormakaba’yı kısaca tanıtmanızı rica edeceğim.

dormakaba, Almanya ve İsviçre ortaklığına sahip, dünya genelinde faaliyet gösteren bir geçiş ve güvenlik çözümleri sağlayıcısıdır. 160 yılı aşkın bir tarihe ve tecrübeye sahip olan firmamız, sektöründe globalde her zaman ilk üç firma arasında yer almaktadır.

dormakaba, AR-GE çalışmalarına yaptığı yatırımlarla inovatif ürünleri pazara sunan ve bu konuda sektörde öncülük eden bir firmadır. Akıllı ve güvenli geçiş çözümlerimiz, müşterilerimizin ihtiyaçlarına en uygun şekilde tasarlanmış olup, modern teknoloji ve yüksek güvenlik standartları ile donatılmıştır.

Ürün yelpazemiz arasında kapı donanımları, elektronik erişim sistemleri, geçiş kontrol sistemleri, otomatik kapı çözümleri, turnikeler ve cam kapı sistemleri gibi ürünler bulunmaktadır. Bu ürünlerimiz, otellerden iş binalarına, kamu kurumlarından endüstriyel tesislere kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir.

Sürdürülebilirlik ve yenilikçilik misyonumuz doğrultusunda, dormakaba olarak yüksek kaliteli ürünlerimiz ve müşteri odaklı hizmet anlayışımızla sektördeki güçlü konumumuzu sürdürüyoruz.

Bize KTV Atrium Flex hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? Ürünün hikâyesini dinlemeyi çok isteriz. 

dormakaba olarak inovasyona önem veriyor ve yenilikçi düşünce yapısını şirket kültürümüzün bir parçası olarak görüyoruz. Müşterilerimizin her zaman rekabette önde olmalarını sağlamak için işimizi, ürünlerimizi ve süreçlerimizi sürekli olarak sorguluyor ve gözden geçiriyoruz: Mevcut pazar ve teknoloji trendleri nelerdir, müşteri gereksinimleri nasıl değişiyor ve dijital dönüşüm sadece sektörümüz için değil, daha da önemlisi şirketimiz ve çalışanlarımız için ne anlama geliyor? Bu anlayış ile inovasyon projelerimize her yıl 100 milyon EUR üzerinde yatırım yapıyoruz. 

İnovasyon projelerimizin yanı sıra mevcut ve gelecek nesillere karşı ekonomik, çevresel ve sosyal sorumluluklarımız doğrultusunda tüm değer zincirimiz boyunca sürdürülebilir bir kalkınmayı teşvik etmeye kararlıyız. Net hedeflere ve sürekli iyileştirmeye dayalı stratejiler ve eylemler tanımlamak için tüm paydaşlarla açık ve şeffaf bir diyalog arayışındayız ve ilerlememizi aktif olarak raporluyoruz.

En acil küresel zorlukların ve müşterilerimizin önemli olan her yer için daha sürdürülebilir ürünlere yönelik artan talebinin farkındayız. Toplumumuzun ve müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerine yanıt verebilmek için sürdürülebilirliği vizyonumuzun merkezine koyuyor, daha sürdürülebilir bir endüstri ve gelecek şekillendirme konusundaki uzun vadeli kararlılığımızın altını çiziyoruz.

Özetle, inovasyon ve sürdürülebilirlik konusundaki yaklaşımlarımız, pazarın ihtiyaçlarını doğru okuyor olma kabiliyetimiz ile birleştiğinde ortaya eşsiz ürünler çıkıyor. Ödül almış olduğumuz KTV Atrium Flex tamamen cam döner kapımız da bu ürünlerden yalnızca bir tanesi.   

KTV Atrium Flex ile ilgili inovatif özellikler nelerdir? Ürünün sektörde farklılaşmasını sağlayanlar nelerdir?

KTV Atrium Flex, onu sektördeki diğer döner kapılardan farklı kılan birçok yenilikçi özelliğe sahip. Öncelikle bu ürün entegre LED ışık sistemi ile donatılmış, manyetik çekim gücü ile çalışan yenilikçi bir motora sahip, dünyada üretilen ilk tamamen cam döner kapı olarak dikkat çekiyor. Motor ve elektronik bileşenlerin cam tavanın altına yerleştirilmesi, estetik açıdan modern ve şık bir görünüm sağlarken, dış etkenlerden korunarak sistemin dayanıklılığını artırıyor. Bu yenilikçi motor sistemi, zeminde herhangi bir kazı veya hazırlık işlemi gerektirmiyor; çünkü motor ve elektronik bileşenler doğrudan cam tavanın altına monte ediliyor. Bu özellik, kurulum sürecini büyük ölçüde kolaylaştırarak zaman ve maliyet tasarrufu sağlıyor. Yenilikçi motoru sayesinde düşük gürültü ile çalışıyor ve aşınmaya dayanıklı bir çalışma ortamı sunuyor, bu da kapının etrafındaki hava sızıntılarını minimuma indiriyor ve böylece enerji kaybını azaltıyor, bina içindeki sıcaklık ve hava kalitesinin korunmasına yardımcı oluyor.

Ayrıca, KTV Atrium Flex, 3 metre çap genişliğine sahipken, 4 metre yüksekliğe çıkabilmesiyle sektörde benzeri olmayan bir özelliğe sahip. Bu geniş ve yüksek boyutları, büyük ve şeffaf cephe tasarımına sahip binalar için ideal bir çözüm sunuyor. Tamamen cam yapısı, maksimum şeffaflık ve modern bir estetik sağlarken, ince çerçeveli kapı kanatları merkezi bir kolon gerektirmiyor. Güvenlik açısından, en son lazer teknolojisine dayalı sensörlerle donatılmış olan bu kapı, kullanıcı güvenliğini en üst düzeyde tutuyor ve Avrupa güvenlik standardı EN 16005 ile uyumlu.

Son olarak, Altın Çekül Ödül Süreci’ni ve Yapı Kataloğu ile ilgili düşüncelerinizi paylaşır mısınız?

Yapı Kataloğu, inşaat sektörünün en köklü oluşumlarından; Altın Çekül ise bu yapının değerli meyvelerinden yalnızca bir tanesi. Bizler, dormakaba olarak Türkiye pazarında 50 yılı aşkın süredir varlığımızı sürdürüyoruz.  Tüm bu süreçte sektör paydaşları ile olan iletişimimizde, pazarda marka ve ürün bilinirliğimizde bize destek olan Yapı Kataloğu’nu çok kıymetli buluyor ve uzun soluklu projelerde birlikte yer almayı diliyoruz. 

Pazarda eşsiz olan KTV Atrium Flex tamamen cam döner kapı ürünümüz dünya çapında ilgili birçok ödüle layık görülmüşken, Altın Çekül ödülümüz ile Türkiye’de de bunu taçlandırmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Süreci yöneten değerli Yapı Kataloğu paydaşlarına ve elbette çok değerli jüri üyelerine şeffaf ve objektif yaklaşımlarından ötürü teşekkürlerimizi sunarız.