Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Tremco CPG, Kaba Yapı Kategori Ödülü Kazandığı Ürününü Anlatıyor!

Tremco CPG, Kaba Yapı Kategori Ödülü Kazandığı Ürününü Anlatıyor!

Öncelikle Yapı Kataloğu olarak kazandığınız ödül için hem sizi hem de ekibinizi tebrik ederiz! Firmanızı kısaca tanıtmanızı rica edeceğim. 

Tremco CPG firması olarak, New York Borsası’na kotalı kimyasallar üretici holdingi olan RPM International’ın yapı malzemeleri alanında özelleşmiş bir koluyuz. 1947’de kurulan RPM International, globalde yaklaşık 8 milyar dolarlık cirosu, 170 ülke ve bölgede 122 üretim tesisi ve 15.000’den fazla çalışanı ile faaliyet göstermektedir. Tremco CPG Türkiye ofisi olarak ise Türkiye ve bölge coğrafyanın (Balkan ülkeleri, Stan ülkeleri ve İsrail) yönetiminden sorumluyuz.

Tremco CPG olarak temelden çatıya kadar bir yapının ihtiyacı olan sızdırmazlık, izolasyon, yalıtım, yapıştırma, pasif yangın koruma, zemin kaplama, beton koruma ve onarım gibi uygulamalara yüksek performanslı yapı malzemeleri üretmekteyiz. Alanında lider markalarımız illbruck, Flowcrete, Nullfire, Vandex, Tremco, Dryvit ve Nudura ile ürün, sistem ve servislerimiz ile iş ortaklarımıza hizmet vermekteyiz.

Bize ödül kazanan ürününüz hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? Ürünün hikâyesini dinlemeyi çok isteriz. 

Sürdürülebilir ve enerji verimli binaların inşası uzun yıllardır sektörümüzün en önemli konusu olmaktadır. Enerji üretimi / tüketimi konularında kendine yetebilen binaların tasarlanması ve uygulanması sürdürülebilir bir yapı sektörünün gelişmesini sağlamaktadır. Bu konu ile birlikte pasif ev, neredeyse sıfır enerjili bina, yeşil bina gibi kavramlar ortaya çıkmaktadır. Avrupa Birliği genelinde, binalar toplam enerji tüketimin yaklaşık %40'ını ve CO2 emisyonlarının %36'sını oluşturmaktadır. Binalardaki bu tüketimin önemli bir kısmı yapı kabuğunda bulunan pencere, doğrama, cephe vb. yapı elemanlarından kaynaklanmaktadır. 

Bu sorunu ele alan AR-GE ve ürün yönetimi ekiplerimizin başlattığı proje doğrultusunda pencere ve kapı sistemlerinin montajında enerji verimliliğinin önceliklendirildiği patentli illbruck SY002 Termal Pencere Montaj Sistemi geliştirmiştir. 

Illbruck SY002 Akıllı Termal Pencere Taşıyıcı Sistemi ile ilgili inovatif özellikler nelerdir? Ürünün sektörde farklılaşmanızı sağlayanlar nelerdir?

Illbruck SY002 Akıllı Termal Pencere Taşıyıcı Sistemi ile pencere ve kapı sistemlerini yapı kabuğundaki ısı yalıtım sisteminin hizasında montaj yapılmasına olanak sağlayarak yapı kabuğundan ve pencereden gerçekleşen ısı kaybını azalmaktadır. Pencere sisteminin iç ve dış bölgesindeki sıcaklık farkını minimuma indirerek daha düz bir izoterm eğrisi oluşmasını sağlamaktadır. Pencere sistemin de yükünü taşıyarak binaya aktaran yüksek yoğunluklu polistiren profilden oluşan sistem sızdırmazlık, ısı yalıtımı ve ses yalıtımı konularını efektif hale getirmektedir. Ayrıca, %100 geri dönüştürülebilir malzemeden üretildiği için sıfır atık politikamıza da katkı sağlamaktadır. Sonuç olarak, illbruck SY002 termal pencere taşıyıcı sistemi, enerji verimli ve sürdürülebilir yapı kabuğu oluşmasını sağlamaktadır.

Son olarak, Altın Çekül Ödül Süreci’ni ve Yapı Kataloğu ile ilgili düşüncelerinizi paylaşır mısınız?

Öncelikle 29.su düzenlenen Altın Çekül yarışması için Yapı Kataloğu ekibini, ödül alan firmaları ve organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ederim. Firma olarak, katma değerli yapı malzemelerinin ülkemize entegrasyonu ve ilgili sektör paydaşlarıyla buluşmasına vesile olan Altın Çekül yarışmasında ve Yapı Kataloğu etkinliklerinde yer almaktan memnuniyet duyuyoruz.