Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Söyleşi | Hüppe Türkiye Genel Müdürü Ömer Kalender - Hüppe

Söyleşi | Hüppe Türkiye Genel Müdürü Ömer Kalender - Hüppe

Bugün duş kabini ürünlerinde standart olarak algılanan hemen hemen her şey birer Hüppe inovasyonudur. Kıta Avrupa’sının duş kabini ile tanıştırılması, duş kabininde su damlaları desenli polistren camların ilk kullanımı, temperlenmiş camların polistren camlara alternatif olarak ilk sunumu, kaydırıcı (slider) ve rulman sistemlerinin kayar kapı tekniğinde ilk kullanımı, sızdırmazlık fitilleri ve mıknatısların kabinde ilk kullanımları, ilk açılır, açılır kayar kapı tekniklerinin duş kabinine adaptasyonları kabin sektöründe çığır açan, bugün duş kabininde olmazsa olmaz olarak algılanan, standarda dönüşen birer Hüppe inovasyonlarıdır. Bunların dışında antiplague gibi suyun cam yüzeyi üzerinde tutunmasını zorlaştıran tekniklerin uygulanması, cam yüzeyi üzerinde krom dekor uygulamaları, kayar kapı sistemlerinde soft close tekniklerinin adaptasyonu gibi ürün dizaynında dünyaca ünlü bireysel ve kurumsal tasarımcılarlarla çalışarak gerçekleştirilen bir çok tasarımsal ve fonksiyonel Hüppe inovaslonları da mevcut. Hüppe’nin tasarım ve innovasyon alanlarında Avrupa boyutunda aldığı ödülleri listelemek bile nereden ise iki sayfayı dolduruyor. 

Küresel ölçekte faaliyet gösteren bir duş çözümleri markası olarak tüketicilere "Her Gün Daha İyi" bir müşteri deneyimi yaşatmayı hedefleyen Hüppe; "Her Gün Daha İyi" felsefesine dayanarak duşakabin, duş teknesi, küvet ve banyo aksesuarları alanında geliştirdiği inovasyonlar, ortaya koyduğu tasarımlar ve işlevsel çözümleri ile müşterilerine ilham vermektedir. Bizler de Yapı Kataloğu olarak hem Hüppe’yi daha yakından tanımak hem de sektördeki vizyoner duruşları üzerine konuşmak için Hüppe Türkiye Genel Müdürü Ömer Kalender ile bir söyleşi gerçekleştirdik.

Duşakabin sektörünün ilk temel taşını oluşturan ve sektörün her zaman öncü markalarından olan Hüppe’yi tanıyabilir miyiz? 

Hüppe’nin duşakabin sektörünün ilk temel taşı olduğu doğru bir söylem. Duşakabin kelimesi Hüppe’nin Türkiye pazarını ilk duş kabini ile tanıştırdığı dönemlerde kullandığı ürün markası. Yani duşakabin, bir Hüppe markası. Markanın ürünün jenerik adına dönüşmesi sonrası markayı savunmak zorlaştığından Hüppe Türkiye’de de Hüppe markasını kullanmaya başladı. Hüppe’nin nasıl bir kurum olduğuna dair güzel bir giriş yaptınız zaten. Tekrarlamaya gerek yok. Bugün Hüppe markası geçmişinin oluşturduğu birikimlerle global duş kabini pazarında kalite ile özdeşleşmiş, kalite algısı oldukça yüksek bir marka. Hüppe, kıta avrupasının her bölgesinde konumlanmış büyük bir aile. Biri Almanya’da diğeri Türkiye’de olmak üzere iki büyük üretim merkezimiz var. Tekirdağ Çerkezköy’deki fabrikamızda üretimini yaptığımız duş kabini ürünlerinin %75’ini Avrupa’daki organizasyonlarımız üzerinden tüm Avrupa’ya ihraç ediyoruz. Pandemi koşullarının sebep olduğu birçok problemlere rağmen çalışanlarımızın özverili çalışmaları ile tüm bu zorlukları aşıyor, ülkemiz için artı değer yaratmaya devam ediyoruz. Biliyorsunuz ana ürünümüz duşakabin ancak bunun dışında tekne, küvet, duş kanalı ve duş aksesuarlarımız da var. Ülkemiz tüketicisini üstün Alman mühendisliği ve kalitesi ile buluşturmak, deneyimlemek ve uzun süreli  müşteri memnuniyeti sağlamak için Hüppe Türkiye ailesi olarak çok çalışıyoruz. Pandeminin global tedarik pazarında sebep olduğu problemler ülkemiz için fırsatlar da oluşturmuştur. Bu fırsatlar Hüppe Türkiye’ye de olumlu yansımış, ihracat rakamlarımız yükselmiştir. Bu trend devam edecek gibi de duruyor.

Küresel dünyada yaşanan iklim değişimi ve sürekli olarak azalan kaynaklar, kurumları da bu konularda kararlar almaya itiyor. Buradan hareketle Hüppe’nin sürdürülebilir bir yaşam için benimsediği doğa ve çevre dostu politikaların detaylarını paylaşır mısınız?

Elbette. Hüppe Almanya ve Türkiye’nin üzerinde çalıştığı Hüppe Responsibility projemiz mevcut. Üretim süreçlerimizde, sadece tamamı geri dönüştürülebilir olan malzemeler kullanıyoruz neredeyse. Sıfır atık oluşturmak ana hedefimiz. Ancak üretimin olduğu yerde atık da kaçınılmaz oluyor. Oluşan üretim atıkları ise yeniden ayrıştırılarak geri dönüştürülüyor. Ayrıca enerji, yakıt ve kağıt gibi kaynakların tüketimini de en aza indirmek için uğraşıyoruz. Daha çevre dostu ve emisyon değerleri düşük üretimler yapabilmemize izin veren, en yeni üretim teknolojilerini kullanmak için daima çaba gösteriyoruz.İklim değişimi ve sürekli olarak azalan kaynaklar tüm canlı yaşamı için büyük bir tehdit. Kaynakların verimli kullanımı, mümkün olduğunca az kaynak tüketimi çok önemli. Ürünlerin ömrünü uzatmak kaynak tüketimi için çok elzem. Uzun ömürlü ürünler üretebilmek için son derece sağlam malzemeler kullanıyoruz. Çevre bilinci oluşturma, çevre dostu politikalar geliştirme gelecek için çok daha önemli olacak.

Hüppe’nin duşakabin sektöründe bir tasarım diline sahip olduğunu ve özgün tasarım ürünleriyle yer aldığını biliyoruz. Firma olarak tasarımları oluştururken neleri göz önünde bulunduruyorsunuz? Tasarım anlamında partnerleriniz bulunuyor mu? 

Duş kabinleri teknik ürünler olsa da tasarımları banyolardaki tasarımların bütünselliği açısından önem arz ediyor. Bunun bir modası var diyebiliriz. Bataryalarınız, aksesuarlarınız, kabin profillerinizin uyumu bir trend oluşturuyor. Tabii ki Hüppe için en önemli kullanıcıların arzuları, mimarlarımızın tasarımdaki bütünsellik düşünceleri.  Mühendisliğin izin verdiği sınırlar içinde onların zevklerine ve çözümlerine uyum sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Başta güvenlik olmak üzere, tüketicilerin orta ve uzun vadeli çıkarları için mühendislik kalitesinden Hüppe olarak ödün vermiyoruz. Tasarımda bireylerin ihtiyaçları, farklı tasarım zevkleri yeni bir tasarım geliştirme çalışmalarımızda her daim ön plandadır. Kişilerin tasarım zevklerinin farklı olduğu bilinci ve düşüncesi ile, tasarım dünyamızı üç farklı tasarım dili ile zenginleştirdik.  Elegance, pure ve victorian tasarım dilleri ile doğallıktan aykırılığa, klasiğe uzanan tüm zevklere çözüm olmaya çalıştık. Kabinlerimizin tasarımlarında dünyaca ünlü tasarımcılar ve ajanslar ile çalıştık, çalışıyoruz. Jetty Joop, Target Design, Noa ve Phonex Design çalıştığımız örnek tasarımcılarımızdan. Onların tasarladığı ürünler sayesinde kabinlerimiz dünya çapında ödüllere layık görüldü.

Ürünlerinizin tasarımlarının uluslararası yarışmalarda birçok ödüle layık görüldüğünden bahsettiniz. Sektörün de çok yakından tanıdığı bu yarışmalarda ürünlerinizin ödül alması firma olarak sizler için ne ifade ediyor? 

Benzersiz ve uzun ömürlü olmaları nedeniyle tüm dünyada yüksek katma değer sağlayan bu ürünler, ticari başarılarıyla da marka değerimizi yükseltiyor.

Kullanıcılara Hüppe olarak vadettiğiniz ‘Hüppe Kalitesi’ nedir? Duşakabin ürünlerinizle banyolara sunduğunuz yenilikler, teknik özellikler ve hizmetlerden bahsedebilir misiniz?

Ürünlerimizin hepsinde belirlenen standartların üzerinde kalite kontrolleri yapıyoruz. Bir kişi ömrü boyunca kaç kere duş kabini kapısını açıp kapatabilir? Yanlışlıkla banyoda kaydınız ve duş kabinine çarptınız. Sizce kabininiz bu kuvvetli darbelere dayanıklı mı? Bir insan ömrü boyunca kaç duş kabini satın alabilir veya almalı? Yedek parça bulma problemi yaşadınız mı? Her duştan sonra dışarıya su sızsa banyo keyfiniz bozulur mu? İşte tam bu noktada Hüppe size standart üstü kalite ve müşteri hizmeti sunarak keyifli anlarınızı bozmamanızı vadediyor. Hızlı ve kaliteli bir teknik servis ağımız var. Tüm Türkiye’ye hizmet vermeye hazır bekliyoruz.

Hüppe birçok konuda sektörde ilklerin firması olarak yer alıyor. Bu bağlamda firma olarak her zaman yenilik peşinde koştuğunuzu da biliyoruz. 2022 yılı ve sonrası için yaptığınız ar-ge ve inovasyon çalışmaları hakkında bilgi verebilir misiniz?

Çevrenin önemine daha önceden değinmiştik. Bundan sonraki ürün geliştirmelerimizde çevre ile uyumluluk her zamankinden daha önemli olmaya devam edecek. Kullanımda esneklik, farklı çözümlere daha kolay adaptasyon, ürüne çoklu fonksiyon kazandırma 2022 ve sonrası yıllar için yeni ürün geliştirme politikamızda dikkate aldığımız noktalar.

Son olarak eklemek istedikleriniz?

Özellikle pandemiden sonra ülkemiz ve dünyamız büyük zorluklardan geçiyor. Bulunduğumuz coğrafya ciddi stratejik, politik, siyasi değişimler yaşıyor. Geleceğimiz tehdit altında ve bugün her yönden çok daha güçlü olmak zorundayız. Kaynakların tüketimi, verimli kullanımı her geçen gün daha da önem arz ediyor. Adeta seferberlik ruhu ile çalışıp ülkenin zenginliğine katkı yapma zorunluluğumuz var. Hüppe Türkiye olarak bu bilinç ile çalışıyor, bir yandan kendi halkımızın ihtiyaçlarına çare olurken, ülkemizin emeğini global pazarlarda hakkı ile temsil etmeye çalışıyoruz. Düşüncelerimizi, duygularımızı paylaşma fırsatı verdiğiniz için de sizlere minnettarız.