Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Kafe ve Restoran Isıtmasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kafe ve Restoran Isıtmasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Cihaz seçiminde öncelikli kriter “mekânın mimarisi”

“Kafe ve restoranların ısıtmasında kullanılacak teknolojilerin seçiminde birkaç detaya dikkat ederek hem işletme maliyetlerini düşürmek hem de müşteriler için gerekli konfor şartını sağlamak mümkün” diyen Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman ÜNLÜ, sözlerine şöyle devam etti:

“Çukurova Isı olarak kafe ve restoranların ısıtmasında kullanılacak cihazların seçiminde öncelikli kriterimiz mekânın mimarisi oluyor. Kafe ve retoranların kapalı alanlarında havayı ısıtabilmek için hem 'radyant ısıtıcılar' (borulu radyant veya seramik plakalı radyant)  hem de 'sıcak hava üreticileri' kullanıyoruz. Ancak kapalı alanlar için öncelikli tercihimiz 'sıcak hava üreticisi' oluyor; çünkü radyant ısıtıcılar ortamdaki ısıyı homojen olarak dağıtmadığı için ısıtma konforunu bozuyor; ancak sıcak hava üreteci doğrudan havayı ısıttığı için çok daha konforlu bir ortam sağlıyor ve uygulama yapılan mekânın her yerinde aynı sıcaklık hissediliyor.

Açık alanlarda ise mekanın yapısına göre yani yükseklik, masa yerleşim planı, mahalin rüzgar durumu, mekanın üstünde açılıp kapanan tente ya da  sabit bir tavanının olması veya olmaması durumu vb. detaylara göre proje hazırlamak gerekiyor. Açık alanlarda borulu radyant sistemler, seramik plakalı radyant sistemler, veya yüksek yoğunluklu elektrikli infrared ürünler ile ısıtma yapıyoruz” dedi.

Yüksek yanma ve ışınım verimi

Sistem tercihi yapılırken ürünlerde dikkat edilmesi gereken teknik detaylar hakkında da bilgiler paylaşan ÜNLÜ, dış hava şartlarında uzun süreli kullanım için ısıtıcının dış kasasının mukavemetinin yüksek olması gerektiğine dikkat çekti:

“Goldsun seramik plakalı ısıtıcılarımızın dış kasasında 600 derece sıcaklığa dayanıklı, elektrostatik toz boya bulunuyor. Cihazların ön yüzeyindeki ızgaralar ve ısı kalkanları ise 1000 derece sıcaklığa dayanıklı, paslanmayan ve dökülmeyen seramik ile kaplanıyor. Piyasadaki en yüksek yanma ve ışınım verimine sahip olan bu plakaların önüne takılan paslanmaz çelik ızgaralar sayesinde cihaz veriminde yüzde 20 artış sağlıyoruz."

CE işareti

"Yine bir diğer önemli sorun da CE işareti konusunda karşımıza çıkıyor. Piyasadaki bazı firmaların CE alırken hazırladıkları şahit numune ile piyasaya sundukları cihazlar arasında ciddi farklar bulunuyor. Bu nedenle işletmecilerin bu konulara hassasiyetle yaklaşıp, doğru markayı tercih etmeleri gerekiyor."

Maksimum konfor

Çukurova Isı markalı ürünlerin mekândaki konfor şartlarını da maksimum düzeyde sağladığını belirten ÜNLÜ, “Piyasadaki birçok üründe bulunmayan reflektör, Goldsun seramik plakalı ısıtıcılardan yayılan enerjinin havaya değil mekândaki müşterilere doğru yönlendirilmesini sağlıyor.

Elite serisi ısıtıcılarda seramik plakaların önüne yerleştirilen saydam seramikten üretilen camlar da karşıdan gelen rüzgâr akımlarını yüzde 100 kesiyor.

Performa serisi ısıtıcılarda ise seramik plakalarının önüne yerleştirilen yüksek ısıya dayanıklı paslanmaz çelikten mamul dekoratif rüzgâr kalkanı ise karşıdan gelen rüzgar akımlarını büyük oranda yavaşlatıyor.

Cihazların her iki ucunda bulunan alev hissedici elektrotlar da rüzgârlı ortamda yanmanın devamını sağlayarak ortamdaki konfor şartlarını koruyor. Bu nedenle işletmecilere, mekânlarındaki konfor şartlarının sürdürülebilir olması açısından bu tür donanımlara sahip ürünleri tercih etmelerini öneriyoruz” dedi.

Yüzde 40’a varan enerji tasarrufu

ÜNLÜ, yüksek performansa sahip Goldsun markalı elektrikli ve doğalgazlı ısıtıcıların, muadillerine göre yüzde 40’a varan enerji tasarrufu sağlayarak, işletme giderleri açısından avantaj sağladığını ve sistemin 1-3 yıl kadar kısa sürede kendini amorti ettiğini vurguladı.