Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Otomatik Kapılar ve Erişim Kontrolü

Otomatik Kapılar ve Erişim Kontrolü

Siz bunları okurken dahi pek çok şirket içinde otomatik kapılar daha da yaygınlaşıyor.

Özellikle devlet daireleri, okul binaları, havaalanları, yönetici odalarının yanında hastane yoğun bakım üniteleri gibi kısıtlı alanlarda erişim kontrolü hali hazırda mevcutken, pandeminin temassız teknolojiye olan ilgiyi artırmasıyla günümüzde ofislerde de erişim kontrol sistemlerine ilgi artıyor. 

Kartlı Geçiş Sistemleri

Güvenlik nedeniyle ana girişlerde erişimi kısıtlamak ya da bir tesisin belirli bölümlerinde erişimi kontrol altında tutmak için kartlı geçiş sistemleri uzun yıllardır basit ve etkili bir çözüm sunuyor. Karta yapılan kişisel tanımlama sayesinde bireylerin hangi alanlara geçiş yapabileceği kolay bir şekilde belirlenebiliyor. 

Biyometrik Tanıma Sistemleri

Ek güvenlik için biyometrik tanıma sistemleri de günümüzde oldukça yaygın kullanım alanına sahip. Biyometrik tanıma sistemlerinde çeşitli kontrol noktalarından geçmek için uygun güvenlik erişimine sahip kişileri belirlemede parmak izi, yüz tanıma, iris taraması gibi biyometrik araçlarla tanımlama yapılıyor. Biyometrik erişim kontrolü etkinleştirilmiş otomatik kapılar genellikle hastanelerde, devlet binalarında ve laboratuvarlarda sıklıkla kullanılıyor.

Bluetooth Kontrol Sistemleri

Otomatik kapı giriş çıkışlarında bluetooth erişim kontrolü herhangi bir karta gerek kalmadan tamamen temassız bir çözüm sunuyor. Teması tamamen ortadan kaldıran bu uygulama hijyen tedbirleri kapsamında da kartlı geçiş ve biyometrik tanıma sistemlerine kıyasla öne çıkıyor. Şimdilerde hemen hemen herkesin erişim kontrolü için kullanabileceği bluetooth teknolojine sahip bir mobil cihazı olduğu düşünüldüğünde bu çözümün kullanımının önümüzdeki yıllarda giderek yaygınlaşması bekleniyor. 

QR Kodlu Geçiş Sistemleri

QR kodlu geçiş sistemleri ise diğer tüm uygulamalardan daha benzersiz güvenlik uygulamaları barındırıyor. Yine teması sıfır noktasına çeken uygulamada kişilerin sadece giriş çıkışları değil; saat, gün, bulunduğu alanda kalabileceği süre gibi daha özel geçiş izinleri de tanımlanabiliyor. Bu sayede güvenlik maksimum seviyeye taşınırken, aynı zamanda ekstra bir kart basım sürecine de gerek kalmıyor.