Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Ofis Ortamları Değişiyor, Fakat Çalışma Masaları Kalıcı...

Ofis Ortamları Değişiyor, Fakat Çalışma Masaları Kalıcı...

Onlar için geleceğin çalışma ortamı oldukça farklı görünüyor: Çalışanların salondaki koltuktan iş yapacaklarını, bir toplantı odasının ortasına yerleştirilmiş bir telesiyej koltuğundan iş arkadaşlarıyla sohbet edeceklerini ve şirket binasının yanına bulunan Zen bahçesinde yürüyüş sırasında yeni yaratıcı fikirler üzerine beyin fırtınası yapacaklarını öngörüyorlar. Cesur yeni dünya. Kim bu şekilde çalışmak istemez ki?

Ama size bir şey söyleyeyim: Bu metni ofisimdeki masamda duran dizüstü bilgisayarımda yazıyorum. Gayet klasik bir şekilde. İnsanların yazacakları bir şeyleri olduğu sürece, uzun yıllar sonra bile kendi masalarından çalışmaya devam edeceğini cesurca belirtmek istiyorum. Salondaki koltuktan yazmak, benim için sadece istisnai durumlarda kabul edilebilir.

Yarının ofis çalışanları telesiyej sandalyelerinde otursalar veya Zen bahçesini düzenli olarak ziyaret etseler bile, gün içerisinde belirli bir noktada en azından bir süreliğine masalarına döneceklerdir. Ancak, masalarının başında ayakta durarak çalışmayı tercih edebilirler. Yazımın giriş bölümü biraz provokatif oldu belki, ama sonunda bahsetmek istediğim konuya geldim: Hem çalışma masaları hem de onları kullanma şeklimiz zaman içerisinde değişti. Çalışma masalarının sadece tasarımı değil, özellikleri de değişti. Teknik yenilikler yardımıyla, çalışma şeklimize giderek daha fazla uyarlandılar. Hayvanlar âleminde, değişen koşullara kendilerini uyarlayabilen türlerin hayatta kaldığını biliyoruz.

Çalışma şeklimiz son yıllarda hızla değişti ve değişmeye de devam ediyor...

Makalenin tamamını okumak için LÜTFEN TIKLAYIN.