Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
SAMET, 50. Yılını Interzum’da Özel Gala Yemeği ile Kutladı

SAMET, 50. Yılını Interzum’da Özel Gala Yemeği ile Kutladı

1973 yılından bu yana sürekli inovasyonla yarının dünyası için ürünler tasarlayan ve üreten, 50 yıldır sürdürdüğü değerlerini bugün 80’den fazla ülkeye ürün ve hizmetleri ile ulaştıran SAMET, özel olarak geliştirdiği dijital yeniliklerini, üstün teknoloji ile tasarladığı dijital deneyim alanında ziyaretçileriyle buluştururken aynı zamanda uluslararası tüm stratejik ortaklarını birlikte ağırladığı 400 kişilik özel bir gala yemeği ile de 50. yılını kutladı.

SAMET Yönetim Kurulu Başkanı Saldıray Kızıltan’ın “Aynı hedefe doğru beraberce yürüdüğüm paydaşlarım, sevgili ailem” diyerek başladığı açılış konuşmasında, “…sene 1973; tüm gençliğim, tüm hayallerim ve heyecanım ile bir kağıt, bir kalemle düşüncelerimi gerçekleştirmek için yazmamla başladı her şey” diyerek 50 yıldır gerçekleştirdikleri ilklerin önemini ve bu ilkleri hep beraber başardıklarının altını çizdi.

“Bugün burada olmak benim için hayallerimin gerçekleştiğinin en büyük kanıtı. Bugün sizlerin karşısına, tamamen kurumsallaşmış bir dünya markası olarak çıkarken, hepinize bu mutluluğu bizimle paylaştığınız için tekrar teşekkür ederim” diyerek 50 yılın heyecan dolu serüvenini aktardı. 

Gecede ayrıca, SAMET’in kurulduğu günden bu yana imza attığı birçok başarının sırrının sadece ilkleri gerçekleştirmek olmadığını, eş zamanlı sürekli geleceği düşünmek ve buna göre hareket etmek olduğunun altı çizildi. SAMET Kurumsal Ekibi,  “Bugün burada bizlerle birlikte olan, ülke coğrafyasında lider, birlikte marka yatırımı yaptığımız “Stratejik Ortaklık” larımız, başarıya giden bu yolda en büyük destekçilerimiz.” diyerek konuklara teşekkür etti. 

SAMET’in uçtan uca kalite anlayışıyla geliştirdiği ürünlerinin yanı sıra, sektörde ilk olarak “Perakende” için özel geliştirilen ambalaj uygulamaları ve çözümleri ile, hizmet alanında da farklılığını ortaya koyduğunu dile getiren marka, firmanın son yıllarda dijitalleşme ve değişen dünya koşullarına uyum için ciddi çalışmalar yürüttüğünü, bu kapsamda sektörün en yenilikçi ve bütünsel dijital projelerini geliştirerek, bu alanda öncü marka olmayı başardıklarını ifade etti.  “Bugün SAMET, sipariş yönetiminden, ürünlerin son noktada kurulumunun yapılmasındaki desteğe kadar tüm süreçlerini mobil ve uygulamaları ile tamamen dijital ortamda gerçekleştiriyor.” diyerek çağın tüm gerekliliklerine cevap veren bir firma olduklarını vurguladı. 

Gecenin son konuşmasını SAMET Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO’su Ufuk Kızıltan gerçekleştirdi. Kurucusu olduğu ve aynı zamanda oğlu olmaktan gurur duyduğunu ifade ettiği Saldıray Kızıltan’a teşekkür ederek başladığı konuşmasına; babasının en büyük hayalinin önce iyi bir insan olmak, iyi nesiller yetiştirmek ve daha sonra dünya için yenilikler üretmek olduğunu dile getirerek; “Zamanın ruhunu yakalayan, teknolojinin tüm olanaklarını kullanarak, tasarımdan üretime, üretimden pazarlama ve satış modellerine, son kullanıcının yaşadığı deneyime kadar uçtan uca düşünülmüş bir sistem kurarak, 50. yılımızda bu hedefe ulaştığımızı düşünüyorum” sözleri ile 50 yıldır sürdürdükleri marka değerlerini dile getirdi. 

“Bu süreçte geliştirdiğimiz farklılık yaratan katma değerli ürünlerle siz değerli iş ortaklarımızın her ihtiyacına en iyi çözümü sağlayacak ürünler ürettik. Kısa bir zaman dilimi içinde mühendislik bilgi ve kabiliyeti ile, yatırımın en yoğun olarak gerçekleştiği çekmece sistemleri, kalkar kapak sistemleri ve diğer tüm kategorilerde yeni ürün gamlarımızı oluşturduk. Yine söz konusu ürün grupları başta olmak üzere, müşteri ihtiyaçları doğrultusunda, yenilikçi çözümler sunan yeni kategoriler ve yeni ürün çeşitleri ile hiç hız kesmeden yatırımlarımızı sürdüreceğiz.” diyerek yapılan yatırımların sadece ürün grubu bazında olmadığını, aynı zamanda SAMET’in en büyük gücü olan üretim otomasyonu ve kalite mükemmeliyeti alt yapısını kendi ARGE ekipleri ile geliştirmeye devam ettiklerini ifade eden Ufuk Kızıltan, üretim tesislerinde yeni ürünler ve kapasite artışları için önemli bir büyüme gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.

"Peki 50 yıl sonra bu yolculuk bitti mi?" sorusunun cevabı olarak da; “50 yıl belki bir insan hayatı için oldukça uzun bir zaman dilimi, fakat kendini geleceğe adamış bir kurum için daha yeni yola çıkmış genç, dinamik ve heyecanlı bir kişiyi ifade ediyor. Biz ikinci jenerasyon olarak bu yolculuğun artan bir ivme ile devam edeceğini düşünüyor ve tüm adımlarımızı yaptığımız yatırımlar, insan kaynağımız ve hayallerimiz ile gelecek için şekillendiriyoruz. Gelecek ileride ulaşılan bir hedef değildir, gelecek bugünden yaptıklarınla inşaa ettiğin bir yerdir. SAMET olarak; çalışanlarımızın, sizler gibi iş ortaklarımızın ve son kullanıcının yüzlerinde yaratmaya çalıştığımız sıcak bir gülüşe odaklanmış bir firma olarak geleceğe tamamen hazırız. Bu yolculukta en büyük destekçimiz sizlerle beraber yürüdüğümüz için çok teşekkür ediyorum” diyerek sahneyi büyük alkışlarla Istanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Halk Oyunları ekibinin muhteşem gösterisine bıraktı.