Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Mermerin Ekolojik İzi Yarışmasının Workshop Etabı Tamamlandı

Mermerin Ekolojik İzi Yarışmasının Workshop Etabı Tamamlandı

İstanbul Mimarlar Odası Bakırköy şubesinden Ayça Yazıcı ve SW Mimarlıktan Ömer Yeşildal‘ın yürütücülüğünü yaptığını workshopta Ece Mermer; üretim süreçleri, üretimde  doğal kaynak yönetimi, geri dönüşüm, doğal taşların türleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Mef Üniversitesinden Eda Yeyman ve Derya Uzal, ekoloji ile ilgili sunumlarında; taşları yontmak için kullanılan aletlerin evrimleşmeye etkilerini, doğa- kültür etkileşimini, dünya enerji harita ve diyagramlarını, antik çağlarda tapınak inşa süreçleri ile günümüz teknolojilerinin doğal taş kullanım yöntemlerini değerlendirirken bir mekan belirleyici olarak taşın tarihteki yapılarda kullanımlarını aktardılar.

Erkan Akan – Lot Studio, doğal taşlarda zamansal etkiler hakkında bilgilendirme yaparak tarihsel süreç hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Burak Pekoğlu – BINAA, doğal taşlarda mekansal etkiler hakkında bilgiler vererek; kültür yapılarında, dini yapılarda, karma yapılarda ve heykelde doğal taş kullanımı hakkında örnekler verdi. Doğal taşın cephelerde kullanımları ile uygulama ve proje örneklerini sunarak dünya çapında doğal taş kullanımlarını değerlendirdi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinden Murat Yurdakul, mermerin jeolojik ve jeomorfolojik yapısı hakkında bilgilerini aktardığı sunumunu gerçekleştirdi. Akabinde katılımcılar workshop çalışmaları sonucunda yarışma paftalarını oluşturdular.Yarışmanın 2. etabı olan fabrika gezisi ise 4 Nisan’da tamamlanacak.