Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Yarının Tasarım Dünyasına Yön Veren Aura - Samet Kampüs, Muğla’da Gerçekleşti!

Yarının Tasarım Dünyasına Yön Veren Aura - Samet Kampüs, Muğla’da Gerçekleşti!

Mimarlık ve şehircilik alanında kendilerine daha derin bir boyut katmak isteyen lisans öğrencileri ile birlikte SAMET ürünlerinden ilhamla “Konforlu Yaşam Alanları” tasarlamak üzerine bir atölye düzenlendi. Mimar Bilge Bal’ın yürütücülüğünü üstlendiği bu atölyede üretilen projeler, jüri tarafından değerlendirilerek seçilen projeler ödüllendirildi.

Atölyedeki üretimlere yer verilen proje sergisi eşliğinde, Zühre Sözeri moderatörlüğünde düzenlenen "Arkeo-Tasarım" başlıklı panelde, arkeolog Bilal Söğüt, mimar Cengiz Kabaoğlu, sanatçı ve yazar Emre Zeytinoğlu ve mimar Han Tümertekin konuşmacı olarak yer aldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mimarlık Bölümü ev sahipliğinde Mavi Çatı’da yer alan sergi ve panel, mimarlık, sanat ve tasarım disiplinleri başta olmak üzere, tüm disiplinlerden öğrencilerin, profesyonellerin ve akademisyenlerin katılımına açık ve ücretsiz olarak düzenlendi.

2024 yılına yayılacak olan “KAMPÜS” projesinde; tasarım ve teknoloji, sürdürülebilirlik ve enerji, arkeo-tasarım, kültürel miras ve koruma, kentsel dirençlilik ve afetler gibi konular ele alınacak.

Tasarıma ve üretime olan tutkusu ile yarım asır önce bu topraklarda başlayan yolculuğunu bir dünya markası olarak devam ettiren SAMET, yine bu topraklarda geleceği şekillendirme arzusu ile Türkiye’nin genç tasarımcı adaylarına dokunuyor. Türkiye’nin mimari ve tasarım alanında mevcut eğitimine katkı sağlamak hedefiyle farklı uzmanlık alanlarının iş birliğine dayalı kolektif üretimlere ve programlara imza atan İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi – AURA İstanbul ile güçlerini birleştirdiği KAMPÜS projesi, yarının tasarım dünyasına yön veriyor.