Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
"Kampüs"te Panel ve Öğrenci Yarışmaları Başlıyor!

"Kampüs"te Panel ve Öğrenci Yarışmaları Başlıyor!

İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi – AURA İstanbul ve Türkiye’nin mobilya aksesuar sektörünün lider markası SAMET iş birliğinde, Türkiye’nin beş farklı şehrinde tasarıma ilgi duyan öğrenciler ile düzenlenecek panel ve yarışmalar serisi başlıyor.

Nevzat Sayın, Melike Altınışık, Emre Aralot, Han Tümertekin, And Akman gibi isimlerin yer aldığı, farklı disiplinlerden profesyonellerin ve akademisyenlerin katılımı ile kentlere dair güncel tartışmaların gerçekleşeceği panellerde, tasarım ve teknoloji, sürdürülebilirlik ve enerji, arkeo-tasarım, kültürel miras ve koruma, kentsel dirençlilik ve afetler ele alınacak. Aynı zamanda mimarlık ve şehircilik alanında kendilerine daha derin bir boyut katmak isteyen, tasarıma ilgi duyan gençlerle birlikte “Konforlu Yaşam Alanları” üzerine atölyeler gerçekleştirilecek.

Mimar Bilge Bal’ın yürütücülüğünü üstlendiği atölyelerde üretilecek projelerin, jüri tarafından değerlendirilerek ödüllendirileceği etkinlikler serisi; Karadeniz Teknik Üniversitesi (Trabzon), Atatürk Üniversitesi (Erzurum), Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Kapadokya Üniversitesi (Nevşehir) ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi (Gaziantep) ev sahipliğinde 2024 yılına yayılıyor. 

Tasarıma ve üretime olan tutkusu ile yarım asır önce bu topraklarda başlayan yolculuğunu bir dünya markası olarak devam ettiren SAMET, yine bu topraklarda geleceği şekillendirme arzusu ile Türkiye’nin genç tasarımcı adaylarına dokunuyor. Türkiye’nin mimari ve tasarım alanında mevcut eğitimine katkı sağlamak hedefiyle farklı uzmanlık alanlarının iş birliğine dayalı kolektif üretimlere ve programlara imza atan İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi – AURA İstanbul ile güçlerini birleştirdiği KAMPÜS projesi yarının tasarım dünyasına yön verecek.

Bu değerli projede olmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren SAMET Pazarlama Genel Müdür Yrd. Pınar Uçkan; “Dünyadaki trendleri yakından takip ederek ürünleri ile kullanıcısının hayatını daha konforlu ve kaliteli hale getirmek üzerine tüm alanlarda “inovatif yaklaşımlar” benimseyen markamız SAMET, 50 yıllık köklü geçmişini yenilikçi yaklaşımlara entegre etmenin yanı sıra tasarım kültürüne katkıda bulunarak bu alanda da öncü bir marka vizyonuyla hareket ediyor. Aura İstanbul ile birlikte düzenlediğimiz, mimarlık ve tasarım profesyonelleri ile öğrencileri bir araya getiren etkinliklerle tasarımın gücünü ve önemini bir kez daha vurguluyoruz. Bugün 80’i aşkın ülkede, kıtalar arası binlerce kilometrelik yolculukta milyonlarca insanın hayatına dokunan SAMET; bu başarıyı sadece üretime değil tasarıma verdiği değere de borçlu… Bu düşünceden hareketle sektördeki yenilikleri paylaşmak, deneyimlerimizi aktarmak ve geleceğin tasarımcılarına ilham vermek adına Aura İstanbul ile birlikte güçlerimizi birleştiriyor ve KAMPÜS projesi ile yarının tasarım dünyasına ışık tutuyoruz.” diyerek markanın geleceğe yaptığı en değerli yatırımın gençler olduğunu ifade etti.