Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Sürdürülebilir Ahşap Cephe Tasarımı için Rehber

Sürdürülebilir Ahşap Cephe Tasarımı için Rehber

Technowood, FSC (Orman Yönetim Konseyi) şartlarına uygun sürdürülebilir ormancılık pratiğini, dayanıklı materyallerin doğal ahşapla kaplanması metoduna dayanan devrimsel nitelikteki teknolojileriyle birleştiriyor. Böylece yüksek ve bilinçsiz tüketim problemine de çözüm getiriyor.

Özellikle cephelerde ahşabın tercih edilmesi durumunda ortaya çıkan yüksek sayıda ağaç tahribatının önüne geçerek, hem masif ahşaptan daha dayanımlı hem de daha çevre dostu bir çözüm tercih edebilirsiniz. Günümüzün hızlı betonlaşma yönelimiyle doğadan uzaklaşan, nefes almayan tasarımlarda bir artış söz konusu oldu. Doğal malzemelerin, uzun süreli kullanımlarda sıkıntı yaratmayan ürünlerin cephelerde tercih edilmesi hem tasarımcı hem de kullanıcılar için daha cazip hale geliyor. Ahşabın sıcaklığı ve cephelerde yarattığı zarif algı ile, cephe tasarımında aradığınız esnekliği ve memnuniyeti yakalarken sürdürülebilir bir çizgide kalabilirsiniz.

Cephelerde İnovasyon

Technowood, en zor şartlara karşı yüksek dayanıklılığa sahip olması nedeniyle Dubai, Katar gibi çöl iklimine sahip birçok bölgedeki çeşitli projelerde güçlü referanslar edinebildi. Yağmurla kendini temizleyen, şişmeyen, çatlamayan doğal ahşaptan üretilmiş Technowood, 3 Boyutlu verniği sayesinde en zorlu koşullarda bile doğal ahşap görünümünü korur, bakım sürelerini uzatarak işletme maliyetini düşürür ve ahşabın yangına karşı direncini arttırır. %100 doğal ahşap kaplama olan Technowood kullanıcılara, A2 Sınıfı Yangın Direnci Sertifikasına sahip tek doğal ahşap malzeme olma özelliğini sunuyor.

Referanslardan Bir Tanesi: Tasigo Thermal Hotel Projesi

GAD Architecture imzası taşıyan ve Eskişehir’de bulunan Tasigo Thermal Hotel projesinde Technowood ürünleri tercih edildi. Yapılan ön araştırmada, büyük projenin inşası için gerekli ahşap materyal için 22,234 ağaç kesilmesi gerektiği tespit edildi. Fakat Technowood teknolojisi ve ürünlerinin kullanılmasıyla, aynı ihtiyaç 477 ağaçla karşılandı. Büyük oranda ormanlık alan tahrip edilmekten kurtuldu.