Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
AquaCell Yağmur Suyu Depolama Sistemi: Almond Hill Mersin Uygulaması

AquaCell Yağmur Suyu Depolama Sistemi: Almond Hill Mersin Uygulaması

Her konutun 3 kat, 620 net metrekare olan yere sahip kendine ait havuzu, dumansız barbeküsü, asansörü, güneş enerji paneli, VRF sistemli lüks konutlardan oluşan projenin her aşamasında kalite algısı vurgulanmış, ayrıca AquaCell de kullanılaraktan sürdürülebilirlik ve kaliteden ödün verilmemiştir.

Wavin'in AquaCell çözümü bu projede büyük bir öneme sahip ve yağmur suyunu etkili bir şekilde yönetmek için benzersiz ve verimli bir sistem sunuyor. AquaCell, bölgedeki yoğun yağışların üstesinden gelerek hızlı ve güvenilir drenaj sağlar.

Bina yüksekliği kullanımını en üst düzeye çıkarırken kurulum maliyetlerini minimumda tutar ve uygun maliyetli ve çevresel açıdan sürdürülebilir bir çözüm sunar.

Hedefler ve Zorluklar: Sürdürülebilirlik ve İnovasyon Bir Arada

Proje Alanının Yapısı

Allmond Hill’in projelendiği arazi, eğimli ve farklı yüzeylerden oluşuyordu. Bu durum, yağmur suyu depolama sistemleri için bazı teknik zorluklar doğurdu. Projenin jeolojik yapısından dolayı her zeminde rahatlıkla kurulabilen bir su deposu ihtiyacı doğdu.

İklim Koşulları

Mersin’in iklim koşulları, zaman zaman yoğun yağışlarla değişebilir. Farklı yoğunluktaki yağmurları en optimum şekilde toplayacak bir yağmur deposu proje için en öne çıkan ihtiyaçlardan biriydi.

Sürekli İzleme ve Bakım

Projenin ihtiyaçlarından dolayı yağmur suyu depolarının kolay ulaşabilir, temizlenebilir ve gerektiğinde hızlıca müdahale edilebilir olması gerekiyordu.

Projenin Sürdürülebilirlik Hedefleri

Uçtan uca her detayında sürdürülebilirliğe önem veren bu projede kullanılan her ürünün dünya standartlarında ve çevreye olan etkisini kanıtlanmış çözümler kullanılması hedeflenmişti. Bu sebeble, ürünlerin kalite sertifikaları ve uluslararası projelerdeki başarıları bu ürünlerin seçilmesinde önemli bir kriterdi.

Wavin Aquacell Yağmur Suyu Ünitesi -150 m³ Sürdürülebilir Çözüm

Hızlı ve Kolay Kurulum: Aquacell yağmur suyu toplama üniteleri büyük boyutlu legolara benzetilebilir. Tek kişinin rahatlıkla kavrayıp kaldırabileceği boyutlardaki Aquacell 3 kat daha hızlı kurulum imkânı sunar. Bu nedenle herhangi bir alete ihtiyaç duyulmaksızın tek kişi tarafından bile rahatlıkla güvenli kurulum imkânı sunar. Modüler yapısı istenilen geometride kurulum imkanı sunar.

Düşük Proje Maliyeti: İç içe geçen yapısı sayesinde nakliye esnasında monoblok depolara göre 4 kat daha az yer kaplayan üniteler, lojistik maliyet avantajı sunmaktadır. Ayrıca kolay kurulum imkânı projenin işçilik maliyetini de düşürmektedir. İhtiyaç halinde Aquacell ünitelerinin demonte edilerek başka bir alana taşınabilmesi ve ekleme ve çıkarma yapmaya olanak sağlayan modüler yapısı sayesinde sıfırdan başlamazsınız, düşük bir maliyetle tekrar kurulum imkânı sunar.

Sürdürülebilir Verimlilik: Su taşkını yaşanan sokaklar çöp, ağır metal ve diğer zararlı bileşenleri barındırarak yeraltı suyunu ve akarsuları kirletir. Aquacell yağmur suyu toplama üniteleri, infiltrasyon ünitesi olarak kullanılması durumunda, yağmur suyunu kademeli olarak toprağa salarak sel ve taşkınların önüne geçmekte ve su kaynaklarını beslemektedir. AquaCell yağmur suyu toplama ünitelerinin dışı membran ile kaplandığında depo görevi görür ve toplanan yağmur suyu gri su projelerinde kullanılabilir. Rezervuarlarda ve kurak dönemlerde bahçe sulamalarında içme suyu yerine AquaCell yağmur suyu deposundan gelen suların kullanılması sınırlı kaynakların korunması bağlamında sürdürülebilirliğe hizmet etmektedir.

Kalite Standartları: Firmaların çevresel uyumluluk taahhüdüne uygun olan Aquacell uluslararası kalite standartlarına uygun olarak üretilmektedir. Tamamen geri dönüştürülebilir olan Aquacell sürdürülebilirliğin her alınında taahütleri sağlamaktadır.  Aquacell ile yağmur suyu yönetimi sizin kontrolünüzdedir. Hem filtrasyon hem de depo olarak kullanabileceğiniz bu modüler sistemin işlevini, uygulama alanındaki ihtiyacınıza göre belirleyebilirsiniz.

Proje Nasıl Kazanıldı: Yenilikçi Ürün & Teknik Bilginin Gücü

Almond Hill projesi yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler için doğru adres olan Wavin ile tanıştığı andan itibaren etkin iletişim ile kazanılmıştır. Saha fizibilite kontrolü, proje paydaşlarının bütün teknik detaylar hakkında aydınlatılması, kesintisiz iletişim ve global çözüm sağlayıcısı Wavin’e olan güven sayesinde iş birliği kurulmuştur.

Proje ve Ürün Yönetimi: Süreç, ürün temininin ötesinde detaylı teknik bilgi ve eğitim verilerek proje paydaşlarının donanımlı olmasını ve denetimde görev almasını içermektedir. Verilen eğitimlerde ürünün teknik özelliklerinin, beton rakiplerine kıyasla avantajlarının, modülerliğinin, çevreye duyarlılığının altı çizilirken, proje özelinde hesaplamalar yapılarak uygulamanın sorunsuz tamamlanması için hem uygulayıcı bayiye hem de proje sahibi firmaya düşen sorumluluklar aktarıldı. Bununla birlikte hem kurulum sürecinde hem de sonrasında ürün ve proje ilgili her türlü konuda destek verileceği taahhüt edildi.

Etkili İletişim: Wavin mühendisleri, projenin başlangıcından itibaren hem uygulamayı yapacak bayi hem de proje sahibi firma ile açık ve etkin bir iletişim kurdu. Projenin başından sonuna düzenli saha ziyaretleri ve devamlı uzaktan iletişim ile detaylar en ince ayrıntısına kadar görüşüldü.

Saha Fizibilite Kontrolü: Wavin mühendisleri projenin teknik detaylarının çıkarılması için saha fizibilite kontrolü yaptı ve ardından sahanın uygulamaya hazırlanması için gerekenleri proje firması ile paylaştı. Hata ve sorunların yaşanmaması için uygulama öncesi saha uygunluğunun kontrolünü denetlemek üzere uygulayıcı bayisini şantiyeye gönderdi.

Malzeme Temini ve Denetleme: Wavin ile uygulayıcı bayi-proje sahibi firma arasındaki yakın iletişim ve düzenli denetim ile sorunsuz bir malzeme tedariği sağlandı. Wavin’in uygulayıcı bayisi ile devamlı olarak sürecin içerisinde olması işverenin kendisini güvende hissetmesini sağladı.

Projenin Eksiksiz Tamamlanması: Projenin başından sonuna kadar sorunsuz takibi, teknik danışmanlıkla yoğrulan süreçte uçtan uca başarılı bir proje süreci yaşandı.

İnovasyon, Modülerlik ve Sürdürülebilirlik

AquaCell Yağmur Suyu İnfiltrasyon ve Depolama Çözümü yenilikçi, sürdürülebilir ve inovatif yönü ile Almond Hill projesinin itibarını pekiştirmiştir. Toplanan yağmur suyunun filtrelenmesi, depolanması ve yeniden kullanılması da dahil olmak üzere kapsamlı bir yağmur suyu yönetimi çözümü sunan Wavin yenilikçi ürünlerini teknik bilgi desteği ile seçkin projelere sunmaktadır.