Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Mimarın Seçkisi 02 | Renda Helin Çilalioğlu Çizer - Renda Helin Design & Interiors

Mimarın Seçkisi 02 | Renda Helin Çilalioğlu Çizer - Renda Helin Design & Interiors

Tasarım çalışmalarına kurucusu olduğu Renda Helin Design & Interiors bünyesinde devam eden İç Mimar Renda Helin Çilalioğlu Çizer, 1973’ten beri yapı malzemeleri alanında ilk ve tek malzeme kataloğu olma unvanına sahip Yapı Kataloğu’nun geniş ürün seçenekleri arasından kendi seçkisini oluşturuyor!

YAPI KATALOĞU MALZEME SEÇKİSİ

Mimar olarak yapılarda yer almasını tercih ettiğim ve vazgeçemediğim dokular arasında doğal taşlar ve benzeri dokuları olan seramik veya kuvars türevi malzemeler başı çekiyor. Malzeme özelinde yer aldığı her mekanın ruhuna katkıda bulunduğunu düşündüğüm doğal taşların projelerde farklı alanlarda kullanılması da değerini yükseltiyor. 

Yapı Kataloğu sitesinde yer alan doğal taş seçenekleri arasından oluşturduğum seçkiyi aşağıda inceleyebilirsiniz: 

AKDO MOZAİK Luminous | Ray Carrara (H,P & Combed)

Kuvars Esaslı Kompoze Taş Mutfak Tezgahları - Cosentino

Kuvars Esaslı Kompoze Zemin Kaplaması - Belenco

YAPI KATALOĞU PROJE SEÇKİSİ

Uluslararası alanda birçok ödül aldığımız yurt projelerimizde en çok dayanıklılığa, hijyene ve temizlenebilir/yenilenebilir malzemelere dikkat edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Ekip olarak bizim için en önemlisi; iç mekanın hijyenine katkıda bulunan, insan sağlığına zararı olmayan ve tasarım olarak göze hitap eden ürünler tercih etmek.

Creation 70 Connect - Gerflor

Anti Bakteriyel Laminat - Berk Laminat

Duş Zemini | Geberit Setaplano - Geberit

YAPI KATALOĞU KATEGORİ SEÇKİSİ

Kategori Seçkisi için Yapı Kataloğu’nda bulunan kategoriler arasından Zemin / Duvar / Tavan kategorlerinden duvar malzemelerini seçtik. Bir mekana girdiğimiz zaman, zemine ve tavana kıyasla ilk dikkat çeken unsur duvarlardır. Duvarda tercih edilecek malzemelerin iç mekan tasarımına etkisi her ne kadar mekan bir bütün de olsa diğerlerine nazaran daha çok hissedilir.

Bizim için duvar tasarımındaki kriterler üçe ayrılıyor. Fonksiyonellik, eğlence ve tekstür. Projelerimizde duvar bölümlerini tasarlarken en çok bu üç özelliğe dikkat ediyoruz…

Tuğla Duvar Panelleri - Europanel

Fonksiyonel Boya | Chalky Kara Tahta Boyası - Nippon Paint

Akustik Duvar Kaplamaları | Milleforma - kibrID MATERIAL

--

Renda Helin Design & Interiors Hakkında

Renda Helin Design & Interiors yurt, konut, ofis, restoran vb. farklı yapı ve mekan tiplerine yönelik, mimari ve iç mimari alanda hizmet vermekte olan, ödüllü bir tasarım stüdyosudur. Amacı her yeni tasarım sürecinde daha farklı ve zorlayıcı sınırları keşfetmek ve aşmaktır. Temel hedefi tasarım kavramına yeni yaklaşımlar ve yeni bakış açıları katmaktır. İşverenlerinin hayallerini gerçek dünyaya yansıtmak üzere hizmet verip, diğer bir değişle hayal yapıcıları (ustaları) olmaya çalışmaktadır.