Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Akçansa'ya Altın Çekül'de İki Ödül Birden!

Akçansa'ya Altın Çekül'de İki Ödül Birden!

Yenilikçi vizyonlarıyla hazırlamış oldukları kampanyalar ve projeler ile sektöre katkıda bulunan sektörün önde gelen firmaları İletişim ve Pazarlama kategorisinde ödüllendirildi.

Akçansa’ya ait “Artık Değilsin” projesi İletişim ve Pazarlama Birincilik Ödülüne layık görülürken, “Benim Mahallem” isimli projesi de Toplumsal Sosyal Sorumluluk Birincilik Ödülüne layık görüldü.

Firmanın “Artık Değilsin” projesi ile ilgili yaptığı bilgilendirme şöyle:

“Akçansa’nın “Atık ve Geri Dönüşüm” “Sürdürülebilir Enerji” konularında yaptığı çalışmaları; günlük hayatta işe yaramaz olarak görünen atıklarda farklı bir persona yaratarak  ve böylece hedef kitle için dikkat çekici farkındalık etkisi oluşturarak paydaşlara ve topluma anlatmak. Evsiz olarak karakterize edilen; toplumdan dışlanmış ama işe yaramak isteyen lastik, plastik, mobilya atığının sesini duyurduğu ve onlara fabrikalarının kapısını açan Akçansa'nın geri dönüşüm çalışmalarının anlatıldığı bir kampanya yaratıldı. Lansmanda reklam filmi ve ilanlarla dijital & basılı iletişim gerçekleştirildi. Karakterlerin NFT'lerini oluşturularak 2. fazda NFT satışında elde edilecek gelir, çevre bağışına dönüştürülecek.”

Firmanın “Benim Mahallem” projesi ile ilgili yaptığı bilgilendirme şöyle:

“Akçansa "Sürdürülebilirlik" stratejisi altında yer alan topluma katkı konusunda çevresinde bulunan komşularına katkı sağlamak için bir dizi faaliyetler gerçekleştirmektedir. Eğitim seviyesi azaldıkça dijitalin içine doğan yeni nesil ve ebeveynler ile iletişim probleminin artması nedeniyle çocuklar ve ebeveynler arasındaki mesafeyi kısaltmak, ilişkileri güçlendirmek 2015 yılında bu yana "Benim Mahallem" sosyal sorumluluk projesi yürütülmektedir. Proje kapsamında ebeveynlerin çocukla daha iyi iletişim kurmalarını sağlamak, çocukların, hayata dair temel öğretilerle donanmasını temin etmek amacıyla TOÇEV (Tüvana Okuma İstekli Çocuklar Eğitim Vakfı) işbirliği ile mobil eğitim aracında mahalle mahalle, okul okul gezilerek hem ücretsiz hem de nerede ihtiyaç var ise uzman psikologlar tarafından eğitimler verilmeye başlandı.”