Mimar ve Tasarımcılarla Döngüsel Ekonomi ve Yenilikçi Malzemeler Üzerine Bir Sohbet
Ahşap bazlı panel sektörünün global markası Kastamonu Entegre’nin Ece Duran ve Oğul Öztunç iş birliğiyle düzenlediği Sofra sergisi kapsamında, Maçka Sanat Galerisi’nde gerçekleşen “Malzemenin Evrimi: İleri Dönüşen ve Biyo-Bazlı Gelecek” etkinliği, Kastamonu Entegre’nin sürdürülebilirlik ve teknoloji odaklı vizyonunu mimarlık ve tasarım dünyasıyla buluşturdu. 7 Ocak Salı akşamı, mimarlık ve tasarım sektöründen deneyimli isimleri genç profesyoneller ile bir araya getiren etkinlikte, geri ve ileri dönüşüm ekseninde tasarım, sürekli yenilenme ve yaşam alanlarını zenginleştirme gibi pek çok başlık konuşuldu.
Diyalogla zenginleşen ortam
Etkinlik, Kastamonu Entegre’nin inovasyon ve pazarlama ekibi ile mimar ve tasarımcılar arasında karşılıklı fikir alışverişini destekleyen interaktif bir ortam sundu. Katılımcılar, şirketin döngüsel ekonomiye katkılarını takip etme olanağı yakalarken, ürünlerin yenilikçi kullanım alanlarına dair geri bildirimde bulunarak, tasarım süreçlerine yönelik yorumlarını paylaştılar.
Sofra etrafında döngüsel tasarıma bakış
Merkezinde, Kastamonu Entegre’nin sürdürülebilir kaynaklar ve geri dönüşüm üzerine yaptığı yenilikçi çalışmaların yer aldığı söyleşide, bu alanda hayata geçen ürünler de paylaşıldı.
Konuşmacılar, geri dönüşüm başlığını yüzde 100 geri dönüştürülmüş malzemeden üretilen PureBoard ürünü etrafında ele alırken; ileri dönüşüm konusunu ise kahve atıklarından elde edilen CoffeeBoard ve kenevir atıklarından üretilen HempBoard ürünleri üzerinden değerlendirdi. Etkinlikte, bu malzemelerin mimarlık ve iç mekân tasarımında sağladığı yaratıcı olanaklar da ele alındı.
Markanın kararlı sürdürülebilirlik yaklaşımına katkı sunmayı hedefleyen söyleşide, tasarım profesyonelleri ve genç mimarların görüş ve önerileri alındı. Etkinlik boyunca, katılımcılar hem sunumları takip etme hem de tadım deneyimiyle koku, tat, görsel ve dokunsal duyularını bir araya getiren eşsiz bir deneyim yaşama fırsatı buldu.
Chef Menu’de geri ve ileri dönüşüm odaklı lezzetler
Etkinlik, hazırlanan özel bir tadım deneyimiyle zenginleştirildi. Sebze kabuğundan yapılan çorba ve kahve posasından hazırlanan çikolata trüf gibi geri ve ileri dönüşüm odaklı lezzetlerin sunulduğu, ham madde planlamasının ön planda olduğu özel Chef Menu, katılımcılara güçlü bir tadım deneyimi yaşatarak gıda süreçlerinde döngüselliğin önemine dair ilham verdi.
Mimar ve sanatçı Ece Duran ile Piknik Works kurucu ortağı Oğul Öztunç’un geleneksel yılbaşı ağacını yaratıcı bir yaklaşımla yeniden yorumladığı 2025 Yılbaşı Sergisi: Sofra başlıklı sergisi 25 Ocak’a kadar Maçka Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilir.
Sergi programı:
14 Ocak 2025 18:00-22:00: Maçka Sanat - Dünden Bugüne
25 Ocak 2025 18:00-22:00: Kapanış Etkinliği