Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Heykeltıraş Ekber Sürsal’dan Yeni Bir Yapıt: Morpheus

Heykeltıraş Ekber Sürsal’dan Yeni Bir Yapıt: Morpheus

Antik Yunancada “şekil, form” anlamına gelen Morpheus yani ‘’Düşler Tanrısı’’ o dönemin edebiyatına ve şiirlerine de çokça ilham kaynağı olmuş. En son ‘’Kent Katmanları’’ yapıtları ile dikkatleri çeken Heykeltıraş Ekber Sürsal, birçok farklı atık malzemeyi değerlendirerek eserlerini yaratıyor. Bu çalışması da üzerine girift biçimde oluşturduğu birçok figürün bir araya geldiği, renklerin uyumlu geçişleri ve çok renkliliği ile göze çarpan bir yapıt.

Ekber Sürsal’ın kendine has tarzı ile örtüşen hem boyutları ile hem renkleri ile dikkat çeken ‘’Morpheus’’ adında da olduğu gibi sizi düşler alemine çekiyor.

Mavinin bizi alıp engin denizlere, sonsuz gökyüzüne sürüklediği tonlarını, Türk rengi olarak nam salmış, çoğumuzu etkileyen turkuazı ağırlıklı olarak kullanmış sanatçı eserinde. Yine enerji ve mutluluğu yansıtan turuncular, güneşin sıcaklığını taşıyan sarılar, doğanın en belirgin izleriyle toprağın tonları da dengeli bir şekilde yer alıyor Morpheus’ta. Kahverenginin mavi ile birlikte tercih edildiği yapıt, toprak su ilişkisini de çağrıştırıyor. Morpheus bizi düşler alemine sürükleyen, masalsı bir akış sağlayan ve baktıkça biraz daha içine alan bir eser olarak karşımıza çıkıyor.

Hem renklerin geçişlerindeki uyum hem girift bir biçimde birbirlerine geçen etkileyici formlar, Ekber Sürsal’ın Morpheus’unu ortaya çıkarmış.

Şu anda Bodrum Alilla Otel’de Galeri Selvin aracılığı ile sergilenen eser Eylül sonuna kadar Bodrum’daki sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Heykeltıraş Sürsal’ın küratörlüğünü Selvin Cuhruk Gafuroğlu’nun yaptığı karma sergide bir de özel tasarım aydınlatması bulunuyor. Sürsal’ın sergide Morpheus yapıtı ile beraber yer alan aydınlatmanın ebadı ve malzemeleri ise şöyle: 6x58x94cm, yıl 2024, Ceviz Ağacı, reçine dökme.