Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Maison & Objet Fuarında Türkiye’den Feza Dsgn da Yer Aldı

Maison & Objet Fuarında Türkiye’den Feza Dsgn da Yer Aldı

Mimari ve iç mimari alanda farklı tasarımlara imza atan Y. Mimar Feza Koca, 2015’te kalemini mobilya ve aydınlatma tasarımı üzerinde de oynatmaya başladı. Uzunca süredir üzerinde çalıştığı Fly Collection Türkiye’den sonra Fransa’da Maison Objet Fuarında tasarımlarını ziyaretçilere sergiledi.

Şeffaflık ve özgürlük temasından yola çıkılan koleksiyonda, masif ahşaplar ve pleksi malzemeler dikkat çekiyor. Mimaride olduğu gibi mobilya tasarımında da farklı malzemeleri bir arada kullanmayı seven Feza Koca,  mobilyaya farklı bir açıdan bakmayı tercih ediyor.

Koleksiyonun çıkış noktası olan Fly Berjer ve yine aynı koleksiyonun farklı oturma elemanlarından olan Rest, Sled, Round ve Moon tasarımları kadar rahatlıklarıyla da dikkat çekti. Oturma elemanları haricinde dresuar ve sehpa tasarımları arasında Bowl, Belt, Bite ve Simple da sergilendi. Koleksiyonda özel bir yeri olan aydınlatma tasarımları, Kendi hikayelerini ışıklarında saklıyor. Line Anne-Çocuk arasındaki sonsuz bağı simgelerken, Drop Abajur en çok ihtiyacımız olan su damlasının hikayesini anlatıyor. Koleksiyona en son katılan tasarım ise fuarda en çok dikkat çeken tasarımlar arasındaydı. Bir kadının ince ve narinliğinden yola çıkılarak tasarlanan Femme içki dolabı özel zevklere sahip kullanıcıları özellikle dış kaplaması ve iç rengiyle kendisine çekti.

Feza Dsgn ekibi, fuar süresince gelen yorumlardan ve geri dönüşlerden oldukça verimli bir fuarı geride bıraktılar.