Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Türkiye’nin En Prestijli Mimarlık Ödülleri Bien Ana Sponsorluğunda Sahiplerini Buldu

Türkiye’nin En Prestijli Mimarlık Ödülleri Bien Ana Sponsorluğunda Sahiplerini Buldu

Türkiye ve dünya yapı sektörünün önde gelen markalarından Bien, mimarlığın evrensel değerlerini yaygınlaştırma ve sektöre destek verme misyonunu sürdürüyor. Bu çerçevede Türk Serbest Mimarlar Derneği (TürkSMD) tarafından bu yıl 16’ncısı düzenlenen Mimarlık Ödülleri, Bien ana sponsorluğunda sahiplerini buldu. 250 mimarın katıldığı ödül töreninde, 5 dalda 12 ödül verildi. Törende Bien’e de mimariye verdikleri değer nedeniyle teşekkür plaketi sunuldu.

Ödüller sahiplerini buldu

Mimarlık mesleğine katkı sağlayan projeler ve mimarların ödüllendirileceği TürkSMD Mimarlık Ödülleri’nin kazananları 4 Ekim tarihinde Ankara Sheraton Otel’de gerçekleştirilen törenle açıklandı. Dört ana kategoride verilen ödüllerde; mimarlık sanatına eserleriyle önemli katkılarda bulunan ve gelecek kuşaklara ilham veren mimar Kaya Arıkoğlu "TSMD Büyük Ödülü"nün sahibi oldu. 50 yılı aşkın süredir mimarlık mesleğine katkıda bulunan Arıkoğlu, meslek yaşamı boyunca sergilediği tutarlı duruş, meslek etiği ve değerlerinden taviz vermemesi, yaşadığı şehre ve mimarlık ortamına sunduğu değerli katkılar ve barındırdığı özgünlük nedeniyle ödüle layık görüldü.

Projelendirme ve uygulama süreçlerinde örnek teşkil eden mimari eserlerin müelliflerine verilen "TSMD Yapı Ödülü"ne Karapınar GES Merkezi Kontrol Binası çalışmasıyla Bilgin Mimari Tasarım Ofisi; Çanakkale Belediyesi “Yeşil” Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası ve Yakın Çevresinin Düzenlenmesi Projesi ile SCRA Mimarlık ve CBN Mimarlık; Sille İlkokulu çalışmasıyla Teğet Mimarlık layık görüldü. Mimarlık mesleğinin tanıtılmasına ve kamuoyuna duyurulmasına önemli katkı sağlayan Yedi Yapım Belgeselleri ile Cumhuriyet’in 100. yılı için hazırlanan kitap serisi Çizgilerle Modern Türkiye Mimarlığı ise "TSMD Basın Yayın Ödülü" verildi. Mimarlık mesleğine yaptığı katkılar dolayısıyla Sibel Bozdoğan, Pelin Derviş ve Ankara Aks "TSMD Mimarlığa Katkı Ödülü" ile onurlandırıldı. 

ODTÜ Mimarlık Bölümü Acil Tasarım Stüdyosu ve ARCH190 Yaz Stajı Ekibi, Beyazıt Meydanı düzenlemesiyle Urbar Kentleşme ve Mimarlık Ofisi ve Seddülbahir Kalesi projesiyle Arzu Özsavaşçı Mimarlık ve KOOP Mimarlık’ın “Jüri Özel Ödülü” ile ödüllendirildi.