Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Knauf Planner Suite

Knauf Planner Suite

Katma değer sağlayan geniş performans ve yeni dijital çözümleri ile yapı profesyonellerinin güvenilir çözüm ortağı Knauf, alanında fark yaratmaya devam ediyor. Almanya ile aynı anda 17 Kasım’da Türkiye’de hizmete sunulan Knauf Planner Suite projesi Knauf’un sektöre sağlamış olduğu en güncel dijital araçlardan biri. Bu proje ile birlikte Knauf yapı planlama süreçlerinin çok daha hızlı ve çok daha kolay bir hale gelmesini hedefliyor.

Knauf Planner Suite projesi kapsamında sunulan dijital araçlar ikiye ayrılıyor. Bunlardan ilki olan Planner Suite Web, web tarayıcıları üzerinden çalışan bir sistem arama motoru olarak hizmet veriyor. Kullanıcılar bu arama motorunu kullanarak yangın dayanımı, ses yalıtımı vb. proje gereksinimlerine göre arama yapabiliyor ve ihtiyaçlarına uygun Knauf sistemlerinin bir listesini edinebiliyor. Aynı zamanda kullanıcılar, sistemlerin performans verilerini ve CAD dosyalarını da bu arama motoru sayesinde bilgisayarlarına indirebiliyor. Şartname talep edilmesi gereken durumlarda ise aynı arayüz üzerinden Knauf teknik ekibine taleplerini çok hızlı bir şekilde iletebiliyor.

Proje bünyesinde kullanıma sunulan bir diğer dijital araç ise ArchiCAD ve Revit yazılımları ile uyumlu Knauf Planner Suite BIM eklentisi. Bu eklenti sadece birkaç tıklama ile ücretsiz olarak www.teknik.knauf.com.tr web sitesindenindirilebiliyor. BIM planlama süreçlerinin verimliliğini artıracak bu araç bütünleşik sistem arama fonksiyonu ile proje gereksinimlerine uygun Knauf sistem çözümlerinin bulunmasına ve tek tık ile modele entegre edilmesine olanak sağlıyor. Bölgesel özelliklere uygun performans çözümleri sunma, hızlı spesifikasyonlar hazırlama fonksiyonlarına ek, otomatik sarfiyat tabloları oluşturma özellikleri ile ön plana çıkıyor.

“Knauf Planner Suite, BIM verimliliğinde kullanıcıları bir üst seviyeye taşıyacak önemli bir anahtar olacak”

Knauf Türkiye Teknik Satış ve Danışmanlık Yöneticisi Bartu Gökçora, “Knauf Planner Suite, BIM verimliliğinde kullanıcıları bir üst seviyeye taşıyacak önemli bir anahtar olacak. Zaman ve maliyet anlamında tasarrufun önünü açacak ve kullanıcıların proje planlama süreçlerini kolaylaştıracak. Projenin bizim için bir diğer önemi ise hizmetin pilot ülkesi olmamız. Knauf Türkiye olarak Almanya ile aynı anda hizmete açtığımız Knauf Planner Suite ile elde edilen faydalar ve veriler bu hizmeti devreye alacak diğer ülkeler için de yol gösterici olacak. Katma değer sunan dijital çözümlerimiz ile tasarım süreçlerine operasyonel çerçevede değer katmaya devam edeceğiz. ”

Veri doğruluğu kontrol ediliyor, tek bir adımla güncellenebiliyor

Tüm Knauf sistemlerinin BIM nesnelerinin en güncel ve doğru verilere dayandığı programda veri doğruluğu kontrol edilebiliyor ve tek bir adımla güncellenebiliyor. Modelde kullanılan sistemlerin performanslarında güncellemeler olduğunda ise araç kullanıcıları uyarıyor ve hızlı bir şekilde alternatif sunuyor.