Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
GooPlast Geri Dönüştürülmüş Plastik Kullanarak Türkiye’nin Sıfır Atık Hedefine Katkı Sağlıyor

GooPlast Geri Dönüştürülmüş Plastik Kullanarak Türkiye’nin Sıfır Atık Hedefine Katkı Sağlıyor

2017 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin başlattığı "Sıfır Atık" projesi 2035 yılına gelindiğinde Türkiye’de %35 geri kazanım oranı hedeflemektedir. Bu bağlamda değerlendirilebilir nitelikli atıklar geri dönüştürülerek hem çevrenin korunmasına hem de ekonomiye katkı sağlamaktadır. Türkiye’de Sıfır Atık projesi sayesinde son 5 yılda 24,2 milyon atık ekonomiye kazandırılmıştır.

‘’Plastiğin doğada yeri yok, hayatımızda yeri çok’’ mottosu ile GooPlast Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Gönenç Türkiye Cumhuriyeti’nin sıfır atık hedefini benimsediklerini ve her yıl 3000 ton geri dönüştürülmüş plastik kullanarak çevre dostu ‘’GooPlast’’ Kör Kalıp Sistem ürünlerini ürettiklerini, bunun da plastik atıkların azaltılması ve sürdürülebilir bir geleceğe doğru GooPlast’ın yaptığı önemli bir katkı olduğunu söyledi.

Gönenç konuşmasında ayrıca, GooPlast olarak hedeflerinin üretmekte oldukları;

ürünlerinin dışında geri dönüştürülmüş plastik kullanarak yapı sektörünün ihtiyacı olan yeni ürünlerle her geçen gün ürün gamını arttırmak ve Türkiye Cumhuriyeti Sıfır Atık projesinin amacı olan, kaynakların verimli kullanılabilmesi, atık oluşumunun minimuma indirilmesi ve çevreye verilen zararın engellenmesi için, geri dönüştürülmüş plastik hammaddeleri kullanmaya devam etmek olduğunu belirtti. .

Kör kalıp ürünü hakkında daha fazla bilgi almak için www.gooplast.com/kor-kalip-sistemleri bağlantısını tıklayabilirsiniz.