Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
GF, TIME’ın Dünyanın En Sürdürülebilir Şirketleri Arasında

GF, TIME’ın Dünyanın En Sürdürülebilir Şirketleri Arasında

Geçtiğimiz aylarda Financial Times’ın Avrupa’nın İklim Liderleri listesinde üst üste dördüncü kez yer alan Georg Fischer, bu kez TIME dergisinin 2024 yılının Dünyanın En Sürdürülebilir Şirketleri listesine girdi.

TIME dergisinin piyasa ve tüketici verileri sağlayıcısı Statista ile birlikte gerçekleştirdiği araştırma sonucu yayınlandı. Listede yer alan firmalar 1,5 °C iklim programı da dahil olmak üzere en saygın iklim programlarından bazılarına imza atmış bulunuyor. TIME’da yayınlanan habere göre bu programlara göre hareket eden firmalar Bilime Dayalı Hedefler Girişimi’nden (SBTi) °C hedefi ve CDP'den yüksek puanlar alıyor.

TIME ve Statista’nın belirlediği metadolojiye göre şirketler, Kapsam 1 ve 2 emisyonları ile şirket büyüklüğüne göre enerji tüketimi, 2021 ve 2022'deki emisyon azaltımları ve şirketin operasyonlarında kullanılan yenilenebilir enerji oranı açısından yüksek standartlara tabi tutuldu - (Kapsam 1 emisyonları doğrudan şirketten kaynaklanırken; Kapsam 2 dolaylı olarak şirketin enerji satın almasıyla oluşur.) Listede yer alan en iyi şirketlerin birçoğunun sürdürülebilirliği iş modellerine dahil etmiş olması da bir diğer önemli değerlendirme oldu.

Liste, şeffaf bir şekilde sürdürülebilirlik taahhütlerine sahip şirketleri içerirken, üst sıralarda yer alan bankacılık, danışmanlık ve teknoloji firmalarına karşın üretimde bile sürdürülebilirliği sağlamanın mümkün olduğunu gösteriyor.

Sürdürülebilirliği iş modellerine dahil eden GF, 2023 yılında satışların %68'ini sosyal veya çevresel fayda sağlayan ürünlerden elde etti (2025 hedefi: %70).

-Emisyonların ve enerji tüketiminin azaltılması konusunda 2023'te Kapsam 1 ve 2 CO2e emisyonlarını 2022'ye kıyasla %9 azaltan GF’in yenilenebilir enerji kullanımı da %33'e yükseldi (2022: %29).

CDP’den (Karbon Saydamlık Projesi) yüksek puanlar alan ve en iyi iklim programlarına imza atan GF, iklim değişikliği şeffaflığı ve performansı açısından CDP'den “A” notu aldı ve SBTi- Bilime Dayalı Hedefler Girişimi’ne net sıfır taahhüdünü sundu.