Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Banyo Sektörünün Lideri Creavit, Unicera'da Üniversitelerle Buluştu

Banyo Sektörünün Lideri Creavit, Unicera'da Üniversitelerle Buluştu

Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen, lider firmalarının tüm yapı tipleri için tasarladıkları inovatif ürünlerin sergilediği Unicera’da, her yıl yüz elli binden fazla ziyaretçi ağırlanıyor. Güçlü üretim kapasitesi ve artan ihracat hacmi ile sektörün küresel markası olan Creavit’in katılımıyla gerçekleştirilen fuar; UNICERA Uluslararası Fuarcılık A.Ş. ve TG Expo Uluslararası Fuarcılık tarafından, Türkiye Seramik Federasyonu (TSF) ile Tesisat İnşaat Malzemeleri Derneği (TİMDER) iş birliğinde organize ediliyor. Fuar, Türkiye'nin yanı sıra dünyanın önde gelen başarılı firmaların da katılımıyla dünya çapında ikinci büyük fuar olarak başarılarına devam ediyor.

Sektörün önde gelen firmalarının bir araya toplandığı bu fuarın, mimarlık ve iç mimarlık öğrencilerine katacağı deneyimin öneminden hareketle Creavit, fuar süresince üniversiteler ile tanışma etkinliği düzenlendi. Mimarlık ve iç mimarlık öğrencileri ile Creavit’in etkileşimde bulunduğu ve banyo dünyasına dair yenilikleri birinci ağızdan dinledikleri bu etkinlik, ilk adım olmasıyla “tanışma” konsepti içerisinde kurgulandı. Etkinlik:

  • İstanbul Beykent Üniversitesi – İç Mimarlık,
  • İstanbul Bilgi Üniversitesi – İç Mimarlık,
  • İstanbul Gelişim Üniversitesi – Mimarlık,
  • İstanbul Kültür Üniversitesi – İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı,
  • İstanbul Rumeli Üniversitesi – İç Mimarlık
  • İstanbul Teknik Üniversitesi – İç Mimarlık,
  • İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi – İç Mimarlık, üniversitelerinden yüzü aşkın öğrencinin katılımı ile fuar süresince gerçekleştirildi. Creavit standında ağırlanan öğrencilere başlangıç olarak firma tasarım ekibi tarafından banyoya dair tüm detaylar ve yeniliklere ilişkin bir aktarım yapıldı.

Sözlü anlatımın ardından, öğrenciler dokunarak, yerinde gözlemleme amacıyla deneyimleme üzerine kurgulanmış standı ürün yetkilileri ile birlikte gezdiler.

Creavit profesyonel ekibinin, mimar – iç mimar adaylarına ıslak hacim başlığı altında banyoya dair genel hatların, ürün niteliklerinin ve tasarım süreçlerinin bir ders niteliğinde aktarıldığı etkinlikte, sorular yanıtlandı.

Deneyimleyen öğrenciler tarafından interaktif bir süreç olarak betimlenen etkinlikte, “tanışma” amacının ötesine geçilerek, birebir iletişimler kuruldu ve eşsiz imkanlar ile verimli zamanlar geçirildi.

Kimi üniversitelerin ders kapsamında, kimi üniversitelerin ise kulüp olarak katılım gösterdiği bu etkinliğin akademisyenler tarafından geri dönüşlerinde ise “ürün ve uygulamaya ilişkin çözüm yöntemlerinin, yeniliklerin, öğrencilere geniş bir bakış açısıyla sunulmasının ve teorik bilgilerin, pratik tecrübelerle aktarımının mesleki açıdan değeri” üzerine oldu.

Creavit etkinliklerinin birinci basamağı olma görevine sahip bu fuarın, ilerleyen zamanlarda farklı içeriklerle çeşitlendirileceği belirtildi.