Building Catalog - Platform for Creating Qualified Space

Contact Us +90 (850) 303 27 83
Durlum, Özbekistan-Kazakistan Ticaret Heyeti Organizasyonu’nda

Durlum, Özbekistan-Kazakistan Ticaret Heyeti Organizasyonu’nda

T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ve TBMM organizasyonu ile gerçekleştirilen etkinlik, birçok farklı sektörün önde gelenlerine ev sahipliği yaptı. Organizasyonda Türkiye’den, Özbekistan’dan ve Kazakistan'dan önemli iş insanları bir araya gelerek nitelikli iş görüşmeleri gerçekleştirdiler. TBMM’ye yapılan başvurular arasından seçilerek katılım hakkı kazanan 35 Türk ithalatçı firma, Taşkent’te 234 Özbek firma temsilcisi ile 250'den fazla ikili iş görüşmesi, Almatı’da ise 297 Kazak firma temsilcisi ile 350'den fazla ikili iş görüşmesi gerçekleştirme şansı yakaladı.

Organizasyon tarafından sunulan danışmanlık hizmeti kapsamında, B2B firmaları ve yabancı potansiyel satın alıcıları arasında yeni ve köklü köprüler kuruldu. Katılım sağlayan 35 Türk ithalatçı firmadan biri olan Durlum Türkiye de, bu hizmetten faydalanarak iş dünyasının önde gelen isimleri ile uluslararası birçok yeni bağlantı kurma ve firmanın kurumsal hizmet ve ürünlerinden bahsetme imkanı buldu.

18 Haziran’da Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te başlayan görüşmeler, 19 Haziran’da firma ziyaretleri ve pazar araştırması etkinlikleri ile devam etti. 20 Haziran’da tüm gün süren Türkiye-Özbekistan B2B ikili iş görüşmeleri, açılış konuşmaları, sektörel sohbetler ve katılımcılar için düzenlenen samimi öğle ve akşam yemekleri ile süslendi. 21 Haziran’da Kazakistan’ın Almatı şehrine ulaşan ekip, 22 Haziran’da açılış konuşmaları ile başlayan ve gün boyunca süren Türkiye-Kazakistan ikili iş görüşmelerine yine öğle ve akşam yemeklerinde de süren keyifli sohbetler eşlik etti. 23 Haziran’da firma ziyaretleri ve pazar araştırması etkinliklerine yer verilen program 24 Haziran’da son buldu.

Türkiye ile Türk Cumhuriyetleri arasındaki ticari ilişkiler açısından büyük önem taşıyan ve oldukça değerli köprülerin kurulduğu bu verimli organizasyonun katılımcılarından biri olan Durlum Türkiye, görüşmelerin samimi ve profesyonel atmosferinden ve kurulan yeni bağlantılardan memnun olarak ayrıldı.