Building Catalog - Platform for Creating Qualified Space

Contact Us +90 (850) 303 27 83
Çuhadaroğlu, Türkiye'nin En Yüksek Binası Merkez Bankası'na Özel Tasarım Çözümler Sunuyor

Çuhadaroğlu, Türkiye'nin En Yüksek Binası Merkez Bankası'na Özel Tasarım Çözümler Sunuyor

70. yılını gururla tamamlayan Çuhadaroğlu, özel çözümleri ile Türkiye'de şehir siluetindeki birçok bina projesinin cephesine imza atabilen teknik donanımlı, yerli üretici ve uygulayıcı firmalardan biri olup; Türkiye'nin Finans Merkezi Ataşehir'de Merkez Bankası'nın yanı sıra Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Ziraat Bankası gibi birçok projede projeye özel çözümler sunuyor.

Yapımı devam eden Merkez Bankası projesinde Çuhadaroğlu ekibi, yaklaşık 1 ton ağırlığındaki taş ve karkas panellerin uygulamalarını tamamladı. Bazı katların birleşim yerlerinde ve kat aralarında taş ve kompozit silmelerden oluşan panel montajları da başarıyla tamamlandı. Dört ayda toplam 5600 adet panel montajı tamamlanarak binanın etrafı panellerle çevrildi. Merkez Bankası binasının en üst katında yer alan ve dünyanın gözü anlamına gelen "Cihannüma", tıpkı adı gibi muhteşem bir İstanbul manzarası sunuyor.

İstanbul'u 360 derece açıyla görülebikeceği Cihannüma bölümü cam, çelik ve alüminyum sistemlerden yapılmış olup, bu bölümün ankraj montajı endüstriyel tırmanıcılar yardımıyla ve özel platformlar kullanılarak tamamlanmaktadır. İple Erişim Teknisyenleri ve Endüstriyel Tırmanışçılar tarafından çapalar bağlandıktan sonra özel platform ekipleri bu riskli bölgede çalışarak özel sistemleri buraya bağlar. Bu aşamadan sonra teknik ekip bu platformlar üzerinde çalışarak uygulamaların yapılmasını sağlar.