Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Yapı Sektöründe Etkili Pazarlama İpuçları

Yapı Sektöründe Etkili Pazarlama İpuçları

Bu pazarlama tekniklerinden en etkili olanlar arasında, dijitalleşmenin günden güne katlanarak arttığı bu dönemde, şüphesiz ki dijital pazarlama ön plana çıkıyor. Gündelik yaşamın her anında yer alan elektronik cihazlar aracılığı ile alıcılara ulaşan, zamansız bir pazarlama tekniği olarak görülüyor. Böylelikle etkili dijital kimlik ve pazarlama ile çok kısa sürelerde yüksek talep görmek mümkün hale geliyor.

Oldukça geniş, her zaman hareketli ve sermayesi yüksek bir pazar olan yapı sektöründe, rekabetin de oldukça şiddetli olduğu biliniyor. Nüfus artışının ve kentselleşmenin sürekli olarak artması nedeniyle her gün büyüyen bu küresel pazarda, doğru ve etkili pazarlamanın hayati önemi ortaya çıkıyor. 

Sosyal medya, bloglar, web sitesi ve etkinlikler ile pazarlama, şirketinizi doğru kitlenin önüne çıkarıyor. Bu platformlar, yapı malzemelerinden mimari çözümlere kadar her şeyin geniş bir kitleye pazarlanmasına yardımcı oluyor.

Aşağıda sizler için derlediğimiz ipuçlarını kullanarak, işletmenizi çevrimiçi olarak pazarlayarak doğru kitleye ulaşıp, hizmetlerinizi isteyen istikrarlı bir müşteri akışı sağlayabilirsiniz.

 

Web Sitesi Düzenlemeleri

Bir web siteniz yoksa, mutlaka bir tane edinmeniz gerekiyor. Adresiniz, telefon numaranız ve e-posta adresiniz gibi iletişim bilgilerini içeren, profesyonel bir firma olduğunuzu görsel olarak ifade eden, net ve gezinmesi kolay bir site ziyaretçilerde güven duygusu uyandırıyor. Bir web siteniz varsa, aktif kalabilmek için anlaşılabilir ve sürekli güncellenen bir site olması gerekiyor.

Blog Oluşturma

Web sitenize aktif bir blog eklemek, sitenizin inşaat ve yapı malzemesi ile ilgili arama terimleri için daha üst sıralarda yer almasına yardımcı oluyor. Daha yüksek bir sıralama, daha fazla kişinin bir arama motorunu kullanarak sitenizi bulabileceği anlamına geliyor.

Blogunuzdaki içeriği ne kadar güncel, ilginç ve ilgi çekici halde sunuyorsanız, bir pazarlama aracı olarak o kadar iyi hizmet ediyor. 

Örnek blog konuları ise:

  • Evde tamirat yapma ipuçları

  • Raf asmak veya dolapları boyamak gibi ev projelerinde adım adım talimatlar

  • Malzeme maliyetinin nasıl tahmin edileceğine dair ipuçları

  • Bu yazın bahçe tadilat trendleri

Bu gibi konularda arama yapan kişileri sitenize çekerek daha fazla kişiye organik olarak ulaşım sağlanıyor.

Sosyal Medyayı Kullanımı

Sosyal medyayı aktif ve etkili kullanmak direkt olarak müşterilerin ilgisini çekerek şirketinizin tercih edilme oranını artırıyor. Birçok firma hedef kitlesine yönelik sosyal medya kullanımı ile çok verimli sonuçlar elde ediyor. Facebook, Instagram, Linkedin gibi mecraların firmanızın dijital yüzü olduğunu ve potensiyel müşterilerinizin bunlara, farkında bile olmadan, önem verdiğini unutmamak gerekiyor. 

Etkinlikler

Etkinlik düzenlemek bir firmanın sektörel imajını çok fazla etkileyerek yükseltebilir veya sağlamlaştırabiliyor. Ana hedef işletmenin, hem kurumsal hem de markanın değerini yükselterek kaliteli ve güvenilirlik hissi vermeyi amaçlamaktır diyebiliriz. Genel olarak yüz yüze olan fakat geçtiğimiz yıllardan itibaren pandemi sebebiyle çevrimiçi platformlarda da gerçekleştirilen etkinlikler, düzenleyen şirketi yani dolayısıyla markayı görünür kılarak markanın gelecek satışlarını artırıyor.

Fotoğrafları ve Videoları Kullanın

Mevcut ve potansiyel müşterilere, çevrimiçi olarak satılan ürün veya hizmet hakkında fotoğraf ve video gibi akılda kalan, dikkat çekici görsellikler sunmak, markanızı şeffaf kılarak müşterilerle olan etkileşiminizi güncel tutmayı sağlıyor. Uzun, detaylarda boğan metinleri okumak yerine birçok kişi, resim, video veya her ikisinin bir arada olduğu bir gönderiyi tercih ediyor. En etkili hatırlama yöntemlerinden olan görsel hafıza ile de başarılı sonuçlar elde ediliyor.

Sonuç olarak

Anlık iletişim ve sosyal medya çağında insanlar sadece ilgilerini çeken şeyleri görmek istiyor. Müşterilerinizi ve onların ilgi alanlarını göz önünde bulundurursanız; sektöre hakim, gelişmeleri sürekli takip eden, profesyonel bir ekiple çalışmanın önemi ortaya çıkıyor. Siz işleriniz ile meşgulken, yukarıda bahsettiğimiz pazarlama yöntemleri ile 7/24 sizin için çalışan bir platform oluşturabilirsiniz.