Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
İyi Bir Altın Çekül Başvurusu Nasıl Olmalıdır? - 1 | Yenilikçi Ürün ve Tüzel Fikir Kategorileri

İyi Bir Altın Çekül Başvurusu Nasıl Olmalıdır? - 1 | Yenilikçi Ürün ve Tüzel Fikir Kategorileri

Leyla Tanaçan, Altın Çekül başvurularında ürün kalitesinin, özgünlüğün ve yapı endüstrisine olan katkının önem taşıdığını belirtti. Tanaçan'a göre, "kalite" bir ürünün, mekanik, fiziksel ve kimyasal özelliklerinden, çevre ve canlı sağlığı üzerindeki ekolojik etkilerinden ve kullanım ömrü sonrası atık süreçlerine kadar geniş bir çerçevede değerlendirilmeli. Ayrıca, ürünün dayanıklılığı, ekonomik değeri, estetik özellikleri ve toplumsal faydası da kalite konusunda dikkate alınan diğer unsurlardan. 

Özgünlük konusunda ise Tanaçan, mevcut ürün ve teknolojilere getirilen yeniliklerin gerekçelendirilmesinin önemine vurgu yaparak, yenilikçi ürünlerin hangi süreçlerde nasıl etkili olduğunun açıkça ortaya konulması gerektiğini belirtti. 

Hasan Şener, başvurulardaki ürünlerin özellikle insanların daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir çevrede yaşamalarına katkı sağlamaları gerektiğini vurguladı. Ürünlerin, şantiye alanında insan gücünü minimize eden, montaj odaklı çözümler sunan ve böylece daha ekonomik ve verimli bir yapılaşmaya olanak tanıyan özelliklere sahip olmasının önemli olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, bilimsel ve teknolojik araştırma-geliştirme çalışmalarına dayanan ürün ve fikirlerle başvuru yapılmasının avantaj sağlayacağını ekledi.

Ayşe Hasol, değerlendirilen ürünün öncelikle yenilikçi, özgün, estetik ve kullanıcı odaklı olması gerektiğini ifade etti. Hasol’a göre üretim, yapım ve kullanım süreçlerinde ekolojik dengeyi gözetmesi, döngüsel ekonomiye uygunluğu ve yerel malzeme işçiliği kullanılması da önemli kriterler arasında yer alıyor.  

Duygu Erten ise, yapı malzemelerinin sürdürülebilirlik kriterinin önemine değinerek, Çevresel Ürün Beyanı (EPD) belgesi olmayan ve ekolojik bir etiketi bulunmayan malzemelerin artık revaçta olmadığını vurguladı. Bu noktada, ürünlerin, çevre dostu sertifikalarla desteklenmesi, başvuruların niteliğini artıran önemli bir faktör olarak öne çıkıyor.

Sonuç olarak, jüri üyelerimizden gelen görüşler, Altın Çekül Ödülleri'ne başvuran ürünlerin ve fikirlerin yenilikçi, çevre dostu, sektöre katma değer sağlayan özelliklerinin bir kez daha altını çiziyor. 

30. Altın Çekül Uluslararası Yapı Kataloğu Ödülleri'nde Geç Başvuru Dönemi Başladı! 

Yapı malzemesi alanında yeni fikir, teknoloji ve ürünleri destekleyerek sektörün gelişimine sağladığı katkıyı her geçen gün artırmayı hedefleyen Altın Çekül Uluslararası Yapı Kataloğu Ödülleri'nde geç başvuru dönemi, 1 Kasım 2024'e kadar devam ediyor! 

Bu sene de, ödüller "Yapıda Yenilikçi Ürün", "Tüzel Fikir" ve "İletişim ve Pazarlama" olmak üzere üç ana kategoride sahiplerini bulacak. 

Siz de bu linkte yer alan detaylı bilgi formunu hemen doldurarak 30. Altın Çekül Uluslararası Yapı Kataloğu Ödülleri'nde yerinizi şimdi alabilirsiniz! 

Yarışma ile ilgili daha detaylı bilgi için lütfen web sitesini ziyaret edin