Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Yapı Malzemeleri Sektöründe Dijital Pazarlama

Yapı Malzemeleri Sektöründe Dijital Pazarlama

Bu rekabeti üstün olarak sürdürmek için dijital pazarlamanın avantajlı yanlarını iyi bir seviyede bilmek ve doğru kullanabilmek fırsat sağlıyor. 

Yapı malzeme firmalarını, müşteriyi ve tüm bunları birer tasarıma çeviren mimarları tek bir çatı altında buluşturan Yapı Kataloğu’nda yer alarak dijital pazarlamada hız kazanabilir ve rakiplerinizden bir adım öteye geçebilirsiniz.

Eğer siz de bunu nasıl yapacağınızı merak ediyorsanız, gelin birlikte dijital pazarlamanın sağladığı avantajları inceleyelim. 

Hız: Dijital pazarlama dünyasının gelişimi içindeki dinamiklerin de hızlı olmasını sağlıyor. İnternet üzerinden verdiğiniz reklamları saniyeler içinde aktif edebilir veya durdurabilirsiniz, bu sizi hem basım masrafından hem de zamandan kurtarır. Ayrıca hedef kitlenize ulaşabilmek için çeşitli yolları deneme fırsatları sunar. Hedef kitlenizin verdiği tepkilere ya da markanın aldığı kararlara göre reklam stratejinizi hızlıca değiştirebilirsiniz.  

Etkileşim: Televizyon ya da gazete gibi geleneksel medyada iletişim markadan kullanıcıya tek yönlü olarak gerçekleşiyor. Dijital medyada ise hem markadan kullanıcıya hem de kullanıcıdan markaya çift yönlü bir akış sağlanabiliyor. Bunun avantajı olarak ise hedef kitleden alacağınız geri dönüşler ile markanıza yön verebilirsiniz. Dijital platformlar çift yönlü iletişime sahip olduğu için kullanıcıların yorum, beğeni, paylaşım gibi içerikler ile etkileşimleri kampanyaların dinamiğini düzenlemede etkili oluyor. 

Hedefleme: Dijital pazarlamanın geleneksel pazarlamaya göre üstün olmasını sağlayan en önemli özelliklerden biri hedeflemedir. Dijital pazarlama ile, hem yerel hem global ölçekte hedefleme uygulayabilir ve tüm kullanıcılara aynı mesajı vermek yerine her bir hedef kitleye özel mesaj verebilirsiniz. Böylelikle kullanıcıların ilgisini çekebilirsiniz. Kullanıcıların lokasyonu, ilgi alanı, yaşı, cinsiyeti, ilişki durumu gibi birçok bilgiye göre hedefleme yapabilir ve potansiyel müşteriniz olan kişilere daha sık gösterebilirsiniz. Mesela ürünü sepetine atmış ya da satın almamış bir kullanıcıya daha yoğun bir reklam iletimi yapabilirsiniz. 

Ölçümleme: Tıklama, gösterim, gerçekleşen dönüş sayısı veya satın alma sayısı gibi belirlediğiniz performans parametrelerine göre yaptığınız reklamın başarısını rahatlıkla ölçebilirsiniz. Böylelikle dijital pazarlama reklamlarıyla yapılan yatırımın getirisini analiz etmenin çok daha kolay olduğunu görüyoruz.  

Maliyet: Geleneksel medya araçlarıyla yapacağınız reklamlarda yüksek bütçelerle geniş kitlelere ulaşmak yerine, dijital pazarlama ile düşük bütçelerle hedeflediğiniz kitleye ulaşabilirsiniz. Dijital pazarlamada hedefleme yapılabildiği için hedef kitleye ulaşım kolayca sağlanabilmektedir. Bu nedenle dijital pazarlama reklamlarının birim maliyetleri kullanılan hedefleme teknolojisi ile birlikte daha uygun fiyata gelebilir diyebiliriz. 

Optimizasyon: Dijital pazarlama dünyasında anlık değişimler yapmak daha kolay ve mümkün olduğu için yatırımlarınızı güvende tutmanızı sağlayabilir. Daha önceden belirlediğiniz hedef kitleye göre reklamların performansını anlık takip etmek ve en iyi performansı sağlayan reklama yatırım yapma fırsatını yakalayabilirsiniz. 

Dijital pazarlama dünyasından yararlanmak için oluşturacağınız 2022 Bütçesinde Dijital Pazarlama Adına Dikkat Etmeniz Gerekenler hakkında bilgi almak için tıklayın! 

--

Ruken MEŞE

2019 yılında Toros Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümünden mezun oldu. Mimarlık mesleğini pratik olarak gerçekleştirmenin yanında teorik olarak geliştirme çalışmalarına devam ediyor. Eğitim aldığı süreçte uzak kaldığı yapı malzemelerinin öneminin farkında olan bir genç mimar olarak bu alanda gelişmeleri takip ediyor.