Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Türkiye’de Sosyal Medyayı ve Dijital Dünyayı En İyi Kullanan Müteahhitlik Firmaları

Türkiye’de Sosyal Medyayı ve Dijital Dünyayı En İyi Kullanan Müteahhitlik Firmaları

Şirketler sosyal medyayı kullanım yöntemleriyle ilgili birbriinden farklılaşan stratejiler geliştiriyor ve bu yöntemleriyle de sektörde kendilerini ayrıştıran yönlerini vurguluyor.

Hızlı biçimlerde, şirket ve kitlesi arasında şeffaf bir iletişim sağlaması yapı firmaları için de sosyal medya hesaplarının önemini artırıyor. Yapı ve müteahhitlik firmaları, bu etkenleri gözeterek farklı stratejiler geliştiriyor ve hem faaliyetleriyle ilgili hem de destek verdiği sektör dışı alanlarla ilgili bilgi vermenin doğru yeri olarak sosyal medya hesaplarını kullanıyor.

“Türkiye’deki müteahhitlik firmalarının sosyal medyanın geniş özgürlük alanını nasıl kullandığı” bu yazımızda inceleme konumuz...

1. Rönesans Holding

Rönesans Holding’in aktif biçimde kullandığı Instagram hesabında projelerinin konumlandığı geniş coğrafyalardan paylaşımlarda bulunuyor. Ağırlıkta video formatı kullanılırken, Rönesans ekibinde çalışanlar da sıklıkla paylaşımlarda yer alıyor. Rönesans Holding, projelerindeki gelişmeleri ve yapacağı duyuruları yine Instagram hesabı üzerinden yapıyor.

2. Tekfen Holding

Tekfen Holding, barındırdığı çok yönlü ve sosyal yapısını, sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarına da yansıtıyor. Spora ve kültür sanata verdiği desteği, sosyal sorumluluk projelerini ve kendi yayınları olan T bültenin yeni sayı haberlerini paylaşmak için Instagram hesabını aktif biçimde kullanıyorlar.

3. Folkart Yapı

Folkart Yapı, sosyal medya kanallarında kendi projeleri ağırlıklı paylaşımları yapmayı tercih ediyor. Yoğunlukla gönderilerinde, projelerinin farklı yönlerini aktarmaya odaklanılıyor. Proje görsellerinde de 3 boyutlu görselleme teknikleri veya hayata geçmiş anlarından kareler yer alıyor.

4. Sur Yapı

Sur Yapı, Instagram hesabını projelerinin imkanlarını ve ödeme avantajlarını duyurmak için kullanıyor. Yeni başladıkları projelerle ilgili duyurular da yine Instagram üzerinden yapılıyor. Suryapı, yeni proje bilgilendirmelerini de duyurmak için sosyal medya kanallarını kullanıyor.

Suryapı’nın aktif kullandığı bir diğer sosyal medya hesabı olan Youtube kanallarında reklam filmlerinin yanı sıra farklı konseptlerde video serileri de yer alıyor. Projelerindeki ilerlemeleri aylık olarak paylaştığı video serisi ve yaşayan kişilerin proje hakkındaki görüşlerini içeren “Yeni Şehrin Mutlu Sakinleri”, Youtube kanallarında projeleriyle ilgili farklı bir yoldan bilgi veriyor.

5. Enka İnşaat

Enka İnşaat, Instagram hesabında gerçekleştirdiği uluslararası projelerinin sürecine dair görsellere ve ilerlemelerle ilgili bilgilendirmelere yer veriyor. Gerçekleştirdiği birçok büyük ölçekli projelerinde kullandığı az rastlanır teknolojileri yapı sektörüyle paylaşıyor.

6. Doğuş İnşaat

Doğuş İnşaat, hayata geçirdikleri ulaşım ve altyapı projelerinin videolarını ve şantiyelerinin havadan çekilmiş görüntülerini Youtube kanalından paylaşıyor. Şirketlerinin katıldığı bilgilendirici televizyon programlarından kesitlere de yine Youtube kanalından, yayın sonrasında ulaşılabiliyor.

7. Ege Yapı

Ege Yapı, sosyal medya hesaplarında devam etmekte olan veya tamamladığı çeşitli proje görsellerine yer veriyor. Ayrıca Ege Yapı, İyilik İçin Sanat Derneği ile kurduğu işbirliğinde geliştirdiği “Atölye Cer”deki sanatsal çalışmalara da zaman zaman kendi Instagram hesabında yer veriyor.

8. Iş GYO

Iş GYO, hayata geçirdiği projelerin farklı sekanslarını Instagram hesabından paylaşıyor ve her sekansta projelerinin farklı bir yönünü ortaya koyuyor. Ayrıca uygulamasını yaptığı projelerinin yanında, “Antik Çağın İkonik Yapısı: Celsus Kütüphanesi” veya “Görkemli ve Efsanevi Yerebatan Sarnıcı” gibi mimarlık tarihine ait bilgilendirici bir takım paylaşımlar da hesaplarında yer buluyor.