Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Türkiye’de Sosyal Medyayı ve Dijital Dünyayı En İyi Kullanan Mimarlık Ofisleri

Türkiye’de Sosyal Medyayı ve Dijital Dünyayı En İyi Kullanan Mimarlık Ofisleri

Mimarlık ofislerinin mimarlığa bakış açılarını anlayabilmek artık sosyal medya kanalları sayesinde eski yöntemlerden çok daha kolay. Ofisler için ise, var olan birçok mimarlık pratiğinin arasından kendini daha iyi ifade ederek çokluk arasından sıyrılmanın en kolay yolu. Dijital yaşam, gündelik hayatın bir parçası oldukça, mimarlık ofisleri için sosyal medya, kreatif yaklaşımlarıyla sektördeki duruşlarını sergilemenin bir aracı da olmakta.

Mimarlar Rehberi projesi ile sektörel bir ağ kurma hedefinde olan Yapı Kataloğu içerik ekibi olarak, sosyal medyayı aktif şekilde kullanan mimarlar ve tasarım ofislerini sizleri için derledik. Kendilerini sosyal medyada farklı şekilde ifade eden ofislerimizin sosyal medya kullanım şekillerini incelemek için okumaya devam edin…

1. EAA - Emre Arolat Architecture

Çeşitli ölçeklerde ve farklı coğrafyalarda çalışan Emre Arolat ve ekibi, instagram hesabında da projelerini yayımlıyor. En çok bilinen projeleri ve bu projelere yaptığı şantiye gezintilerinden anların yanı sıra, katıldıkları yarışma projelerine, projelerin eskiz sunumlarına da yer veriyor. Facebook sayfalarını ise, çoğunlukla online yayınlanan projeleri veya uluslararası katılımları hakkında haber kaynağı olarak kullanıyor.

2. FGA Mimarlık

FGA Mimarlık, yapı sektöründe son yıllarda hakimiyetini artıran yazılımlara, bu yazılımların tanıtımına ve kullanımlarına odaklanmış durumda. Özellikle Archicad ve Lumion yazılım programlarının ipuçlarına odaklanan içeriklerine, YouTube kanalında daha fazla bilgisayar programıyla ilgili bilgilendirici içerikleriyle ilerliyor.

3. Tabanlıoğlu Architects

Tabanlıoğlu Mimarlık, Instagram sayfasını tasarladıkları ve inşa ettikleri projelerle ilgili detayları aktarmak amacıyla kullanırken; Facebook sayfasını ise kurucuları olan Murat Tabanlıoğlu ve daha sonra ortak olarak katılan Melkan Gürsel Tabanlıoğlu’nun katıldığı etkinlikler veya söyleşileri duyurmak için kullanıyor.

4. GAD Architecture

Mimarlık pratiğine uluslararası projelerle devam eden, Gökhan Avcıoğlu tarafından kurulan mimarlık ofisi GAD, Instagram ve Facebook mecralarını 2013 yılında kurduğu GAD Foundation’ın çalışmalarına ağırlıklı olarak yer verecek şekilde kullanıyor. Bu mecraları, mimarlıkla ilişkili konularda tartışma ve fikir alışveriş ortamı sağlayacak yarışmalar, canlı seminerler veya projeleri duyurmak için kullanırken; kendi projelerinin tasarım ve üretim süreçlerini paylaşmak için ise Pinterest’i tercih ediyor.

5. NSMH

NSMH, Nevzat Sayın tarafından yürütülen İstanbul temelli tasarım ofisi, Instagram hesabında hem günümüze ait hem de geçmişe ait işlerin görünürlüğü artırma yönündeki paylaşımlarının yanı sıra, televizyonda yaptığı yayınından kısa kesitler sunmakta. MIM ismiyle yayınlanan programında konuklarıyla mimarlık disiplinine farklı açılardan bakan söyleşiler gerçekleştiriyor. NSMH hesabında hikayelerde ise, Nevzat Sayın’ın “Değinmeler” ve “Mimaride Ayıp” başlıkları ile düşünce paylaşımlarına yer veriliyor.

6. Erginoğlu & Çalışlar Architects

1993 yılında beri pratiğine devam eden Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık ofisi, instagram hesabında hayata geçen projelerinden kareler paylaşarak, gündelik hayatın içinde mimari detaylara dikkat çekiyor.

Tasarladıkları ofis yapısını videolar ile takipçileriyle buluşturarak ekip IGTV kısmını da aktif olarak kullanmakta.. 24 saat süreli gönderi paylaşımı alanı olan Instagram hikayeler bölümünde ise, şantiye gezileri, projelerin yayınlandığı yayınlar gibi içerikler takip edilebilir.

7. Hayri Atak Architecture Design Studio

HAADS, dijital ortamda mimari üretimler yapan ve paylaşan bir ofis. İç mekan tasarımı, cephe tasarımı veya parametrik tasarım örneklerini, gerçekçi 3 boyutlu görselleştirmelerle sunuyor. Ağırlıklı olarak işlerinin dijital ortamda görselleştirme paylaşımlarını yapan hesapta, sürece dair çalışma hallerinden kareler görülebilir.

8. Melike Altınışık Architects

Melike Altınışık Architects’in paylaşımlarında, belirgin tasarım çizgisini yansıtan proje görsellerine yer veriyor. Bu görsellerin yanında “MAA Club Presents” serisinde hem Türkiye’den hem de uluslararası konuklarla canlı yayında söyleşiler gerçekleştiriyor. Konukların uzmanlık alanlarında, yeni teknolojileri ve güncel meseleleri odağa alıyor.

9. Teğet

Teğet Mimarlık, Instagram hesabında kendi projeleri ve projelerinin eskizlerini paylaşmanın yanında, ofise dair haberleri de yine bu mecradan paylaşıyor. Pazartesi günleri için #MondayInspiration hashtag’i ile kendi arşivinden veya ilham verici bulduğu proje görsellerinden bir seçki oluşturuyor.

10. Uygur Architects

1986 yılından beri mimarlık pratiğine devam etmekte olan Uygur Mimarlık, instagram hesabında projelerinin oluşturduğu mekanların görsellerinin paylaşımlarını yapıyor. Bu görsellerde, ortaya çıkan ışık-gölge durumları, detay çözümleri izleyenler için ilham veriyor.

11. Mimarlar ve Han Tümertekin

Han Tümertekin, bir mimar olarak üretimlerini ve yaşantısını Instagram hesabında oldukça kişisel bir yerden sunuyor. Mimari projelerinin, detaylarının görsellerine anılarını ve görüşlerini iliştirerek paylaşıyor.

12. Pin Architects

Pin Architects, Instagram sayfasını yataydaki 3 görselin bütünlüğü ile kullanıyor. Projelerinin geniş açılı görsellerini 3’e bölerek ana sayfasında bütünsel bir görüntü yakalıyor. Böylelikle, aynı fotoğrafı tek bir fotoğraf olarak paylaşmadaki detaylar görünür olmaya devam ediyor.

13. Altıpatlar Mimarlık

Çoğunlukla programa özel iç mimari projeler yapan Altıpatlar Mimarlık, bu alandaki çalışmalarını Instagram hesabında da paylaşıyor. İç mekanların tasarımında izledikleri stratejileri, mekanın görseli eşliğinde yapılan paylaşımlara sayfanın Instagram hesabından ulaşılabilir.