Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Taç Utangaçlığı / Birlikte Yenileneceğiz

Taç Utangaçlığı / Birlikte Yenileneceğiz

"Pandemi sürecinde sosyal mesafe kavramı hiç olmadığı kadar konuşuldu, konuşuluyor ve toplumun her kesimi tarafından kabul gördü. Gündemdeki en önemli konu üzerinde sosyal mesafeyi nasıl anlatabilir ve farkındalık yaratırız dediğimizde doğadaki bir mucize bize yol gösterdi: Taç Utangaçlığı. İlk kez 1920’li yıllarda gözlemlendiği bilinen ve ağaçların birbirinin kişisel alanlarına duyduğu saygı olarak da yorumlanabilecek bu doğa olayı, bilimsel açıdan yaklaşıldığında üç temel olası sebebe bağlanıyor.

  • Ağaçlar arasında bırakılan mesafe sayesinde hastalık ve böcek geçişini önlüyor
  • Rüzgarlı havalarda en tepedeki dalların birbirine çarpmasının ve kırılmasının önüne geçiyor.
  • Güneşe erişimi kolaylaştırmak ve ışığın alt kısımlara ulaşmasına olanak sağlıyor.

Tam bu noktada sosyal mesafeyi, Taç Utangaçlığı metaforuyla izleyiciyle buluşturmak ve sosyal mesafenin önemine dikkat çekmek istedik. Doğanın gösterdiği bu fenomen aslında sosyal mesafenin ne denli önemli olduğunu bize anlatıyordu. Her fırsatta yeniliğe atıfta bulunan AGT, yenilenmeyi pandemi sürecinde bu şekilde yorumladı. Sürdürülebilirlik,  farkındalık ve sorumluluk algısı da sunmayı amaçladık."

 

FİRMA BU ÇALIŞMASI İLE ALTIN ÇEKÜL ULUSLARARASI YAPI KATALOĞU 2020 ÖDÜLLERİ - EN İYİ TANITIM PROJESİ TEŞVİK ÖDÜLÜ'NE LAYIK GÖRÜLDÜ.