Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Firma Etkinliğinizin Öncesinde Neler Yapmalısınız?

Firma Etkinliğinizin Öncesinde Neler Yapmalısınız?

Özellikle kurumsal ve vizyonları olan firmalar için önemi bulunan firma etkinlikleri oldukça önemlidir. Toplantılardan partilere kadar oldukça geniş bir konsepte sahip olan firma etkinlikleri; firmanın çalışanları, müşterileri ya da iş ortakları için organize edilebilir. 

Firma etkinlikleri, marka ile hedef müşteri kitlesini aynı platform üzerinde yüz yüze buluşturarak, hedef müşteri kitlesi ile firma arasında etkili bir iletişim kurmayı amaçlar. Bu etkinlikler ile firmalar, hedef müşteri kitlesi üzerinde olumlu imaj yaratmayı hedefler. Bir markanın pazarlama stratejisinde yüz yüze düzenlenen etkinliklerin payı oldukça büyüktür. 

Pandeminin etkisinin oldukça azalmasıyla birlikte, tüm sektörlerde düzenlenen yüz yüze etkinlikler hızla geri dönmüştür. 2 yıllık süreçte müşterileri ve iş ortaklarıyla yüz yüze görüşme fırsatı yakalayamayan birçok marka arka arkaya etkinlikler düzenlemektedir. 

Müşterileri ile birebir iletişime geçme şansı yakalayan firmalar için bu etkinliklerin planlanması oldukça dikkat edilmesi gereken bir husustur. Doğru planlama sonucunda hedefe ulaşan bir etkinlik, firmaların görünür bir şekilde olumlu yönde ilerlemesini sağlar. 

Tanıtımlar İle Katılımcı Kitlenizi Meraklandırın 

Etkinliğinizin planlamasında en önemli nokta, hedef müşteri kitlenizin ilgisini çekebilmektir. Etkinlik öncesinde yapacağınız tanıtımlar ile kitlenizi meraklandırarak, etkinliğinize olan katılımı artırabilirsiniz. Hedef müşteri kitlenizi merak içinde bırakmanın en önemli yolu ise yapacağınız ön duyurulardır. Ön duyurularda etkinliğiniz ile ilgili bilgiler vererek, katılımcıların ilgisini çekebilirsiniz. Aynı zamanda ön duyuruyu etkinliğinizi gerçekleştirmeden önce yapacağınız için hedef kitleniz dışında potansiyel müşterilerinizin de ilgisini çekebilir ve böylece etkinliğinize olan ilginin artmasını sağlayabilirsiniz. Ön duyurularda firma etkinliğinin pazarlamasının içeriği hakkında küçük bilgiler verebilir ya da ünlü bir kişi etkinliğinize katılacaksa, ünlü kişinin adını vererek hedef kitlenizi heyecanlandırabilirsiniz. Diğer bir seçenek ise etkinlik pazarlamanızda bazı sürpriz konukların olabileceğini belirtmek olabilir.

Sosyal Medyanızı Aktif Kullanın 

Günümüzde sosyal medyanın kullanıcılar üzerindeki etkisi hafife alınmayacak kadar büyüktür. Birçok gelişmenin anlık olarak takip edilebildiğini ve dakikalar içinde binlerce kişiye sosyal medya aracılığı ile ulaştırıldığını söyleyebiliriz. Sosyal medyanın bu etkisinden faydalanmanın temel yolu ise fazla takipçiye ulaşılması ile mümkün olabilir. Fazla takipçiye yani aslında potansiyel müşterilerinize ulaşabilmenin yolu ise sosyal medyayı aktif kullanmaktan geçer. Etkinlik öncesinde sosyal medyayı etkili kullanabilir, ön duyurularınızı buralardan yapabilirsiniz. Bu şekilde sosyal medyayı etkili kullanarak firmanızın etkinliğini daha geniş bir müşteri kitlesine ulaştırabilirsiniz. 

Sponsorlu Reklamlar İle Daha Geniş Kitlelere Ulaşın

Hedef müşteri kitlenizin dışında, firma etkinliklerinizi daha fazla kişiye duyurmak ve katılımı artırarak potansiyel müşterilerinize ulaşmak için ücretli reklamlara yatırım yapmanız pozitif bir yol olabilir. Firma olarak çalıştığınız eski müşterileriniz, fuarlarda tanıştığınız sektör profesyonellerine kolay bir şekilde ulaşabiliyor olsanız da aslında dışarıda sizin ulaşamadığınız ve potansiyel müşteriniz olabilecek binlerce insan olduğunu unutmamalısınız. Farklı siteler ya da influencerlar ile ücretli iş birlikleri yaparak, dikkatleri firma etkinliklerinizin üzerine çekebilirsiniz.

Bu yazımızda pandemiyle birlikte dijitalleşen etkinliklerin yüz yüze düzenlenmeye başladığını ve etkinlik öncesinde nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında fikirler verdik. Yapı sektöründe mimarlardan oluşan ekibiyle destek veren Yapı Kataloğu, pandemiyle birlikte düzenlemeye başladığı dijital etkinliklerini yüz yüze yapmaya devam ediyor. 

Yapı Kataloğu tarafından düzenlenen Han Stone – Yeşili Kucaklıyoruz etkinliğini incelemek için buraya tıklayın.

Etkinliğiniz için Yapı Kataloğu’nun gücünden yararlanmak için bizimle iletişime geçebilir, etkinliklerimiz hakkında bilgi almak için buraya tıklayarak sitemizi ziyaret edebilirsiniz.