Pi Office
-
Wand Works Mimari Tasarım Stüdyosu
-
2022
Pi Office, İstanbul merkezli bir dijital pazarlama ve reklam şirketinin çalışma alanıdır. Yeni kurulan şirketin ilk fiziksel alanının konsept tasarımı için mimarlardan, tek başına konsantre olma, resmi bir toplantı yapma veya kapsayıcı bir ortamda beyin fırtınası yapma gibi farklı çalışma senaryolarını küçük bir alanda barındırabilecek bir yer tasarlamaları istenmiştir. Şirketin adını Pi sayısından alması mimarlar için bir ilham kaynağı olmuştur ve onları Pi'nin nasıl görünebileceği konusunda düşünmeye sevk etmiştir.
Mimarlar tarafından Pi'nin mükemmel bir daireyle olan ilişkisi ve Pi'nin dairesel temsilleri üzerine çalışılmış ve bu da ofis ve diğer alanları ayıran tavan yapısına ilham vermiştir. Tavandaki havalandırma kanallarının birleşiminin görüntüsü cesurca ortaya çıkarılmış ve sarıya boyanmıştır. Başlarını bir an monitörden kaldırdıklarında görecekleri dairesel strüktürün ve hava kanallarının üstlerindeki birleşim noktasının görüntüsü, ofiste görsel ve iletişim odaklı işler üreten tasarımcılara ilham vermek için tasarlanmıştır.
Ofis alanları, ekonomi odaklı, maliyet ve alan açısından verimli cubicle çiftlikleri ve toplantı odaları olmaktan, birden fazla düzeyden ve departmandan insanların birlikte çalışmasına ve yaratmasına olanak tanıyan, çeşitlilik bilincine sahip iş yerlerine doğru uzun bir dönüşüm yolculuğu geçirmiştir. "Birlikte yarat" sloganından ilham alan Mimarlar, Pi Ofis'in küçük alanını, insanların birbirleriyle etkileşime girmesine olanak tanıyan esnek bir total alan olarak tasarlamıştır. Toplantı odası, kapalıyken özel bir toplantı alanı olarak ya da açık ve ofise bağlıyken bir çalışma istasyonu olarak kullanıma uygundur. Daha az duvar ve daha fazla perde bu esneklik sağlanmıştır. Dinlenme alanı; karşılama, bekleme veya rahat bir çalışma ortamı gibi birçok amaca hizmet etmektedir. Açık kitaplık, görsel bağlantıyı engellemeden alanı ikiye ayırır.
Çalışma alanı, çeşitli çalışan sayısı ve kullanım şekline hizmet eden devamlı lineer bir masadan oluşmaktadır. Monokrom renk şeması ile birlikte yaratıcılığın rengi olan sarı baskın bir şekilde kullanılmıştır.
Fotoğraflar: Hacer Bozkurt