GNT İç Mimarlık Ofisi
-
GNT İç Mimarlık
-
2018
Leed Sertifikalı Premier Kampüs Ofis Binası içinde yer alan ofisin tasarımı, tüm detaylarının uygulaması Gnt İç Mimarlık Ofisi kurucusu Yüksek Mimar/ İç Mimar Güliz Tavukçuoğlu tarafından 2018 yılında tamamlanmıştır.
Taban alanı net 25 m2 olan ofisin tasarımını etkileyen en önemli etken tavan yüksekliğinin 5 mt. olmasıdır. Mekanın fiziksel ölçüleri ve tavan yüksekliği asma kat gibi bir geçiş alanı hem mekana estetik bir katkı sağlamak, hem depolama, hem de diğer ihtiyaçları karşılayacak şekilde tasarlanmıştır.
Giriş alanını belirginleştirmek için kot farkı olan alanda @Adler proje firmasından özel üretim fırçalı yağlı lamine parke tercih edilmiştir. Mekanın devamında ferahlık ve genişlik hissi vermesi için @Zirve Stone'dan Venatino blok beyaz mermer kullanılmıştır. Mermerin soğuk hissi ahşap malzemenin sıcaklığı ile dengelenerek mekanda elegan bir şıklık yanında sıcak bir atmosfer sağlanmıştır.
Mekana giriş kapısı ortaya alınarak, sağ tarafta tasarlanan dolaplarda alüminyum çerçeveli aynalı kapaklar kullanılarak mekana genişlik hissi verilmiştir. Ayna kapaklı dolap orta hattında yapılan niş boşluğu hem bir hareket katmış, hem de toplantı esnasında ekran yansımamsı amacıyla özel olarak tasarlanmıştır. Giriş katında asma kat geçişi ile kesilen mekan cam önüne gelindiğinde tavan yüksekliğini vurgulamak için masa arkasındaki dolap ve raf sistemi tavana kadar düzenlenmiştir. Mekanın sol tarafında lamine ahşap parke malzemesiyle kaplanarak duvardan konsol çıkan basamaklar heykelimsi bir etkiye sahiptir. Basamakların altında devam eden büfe içinde; mini buzdolabı, mini bulaşık makinesi, yazıcı, data kabinet, su arıtma, lavabo gibi ofis ihtiyaçlarının tamamı tek bir ünitede çözümlenmiştir.
Giriş katta aydınlatma asma kat geçişi altında @Barrisol ışıklı tavan ve çalışma masası üzerinde kalan tavanda QBarrisol Füme Ayna gergi tavan uygulanmıştır. Toplantı masası üzerinde inen sarkıt aydınlatma grubu ve üst katı aydınlatan ray spotlar projeye özel tasarlanmış ve özel olarak imal edilmiştir. Aydınlatmaya bu projede özel olarak önem verilmiş ve farklı çalışma alanlarında, farklı zamanlarda ve aydınlık durumlarına göre gerekli olacak yoğunluk düzeyleri hedeflenmiştir. Aydınlatmaların hepsi hem ihtiyaca hizmet ederken hen de estetik olarak mekana katkı sağlamaktadır.
Bu projede verilmek istenilen mesaj; küçük bir alanda bile tüm işlevlerin doğru bir kurgu ile yer bulabileceğini, doğru malzemeler ile firmanın / mekan sahibinin vizyonunun yansıtılabileceğinin ve iyi bir işçilik, kontrol ve deneyimin etkilerini bu mekan özelinde göstermektir.