Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
  • Yalın Tan + Partners

  • 2018

Türkiye’nin ilk hayat sigortası şirketi olarak kurulan Anadolu Hayat Emeklilik, toplamda 850 m² alan üzerine tasarlanmış, Levent İş Kuleler Binası’nın 16.katında bulunan, çalışanlarına rahat ve multiple çalışma ortamı sunan bir Ar-Ge ofisidir.

Konsept ve tasarım ele alınırken, Anadolu Hayat Emeklilik firmasının insana ve hayata dokunuşu çıkış noktası olmuştur. Bu sebeple yerleşim planı, kullanılan mobilya dili, malzemeler, renk paleti ve ofis genelindeki biophilic yaklaşım, temel tasarım dilini şekillendiren unsurlar olmuştur.

Ofisin ana kapısından içeri girildiğinde insanları karşılayan bitki yoğunluğu, konsept yaklaşımına paralel olarak doğanın içerisinde bir vadiden geçiyormuş hissiyatı yaratarak hem çalışanlara hem ziyaretçilere etkileyici bir deneyim ile güne başlamalarını sağlamaktadır. Ofisin geri kalan alanlarında da çeşitli bitki tipleri kullanılarak ofis içerisinde biophilic yaklaşım vurgusu devam etmektedir.

Ofisin hibrid çalışma sistemini destekleyecek yapıda olması, tasarımı da etkileyen en önemli unsurlardan biridir. Bu sebeple geliştirilen yerleşim düzeninde çalışanlar ofise geldikleri zaman, kişiye atanmış masalar yerine alternatif oturma düzeneklerinin olduğu farklı alanlar bulmaktadırlar. Bu alanların bir kısmını transparan, bir kısmını yarı transparan ve açık çalışma sistemleri olarak sınıflandırılabilir. Ofis içerisinde sabit ve hareketli paneller kullanılarak çalışanların anlık ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte çözümler üretilmiştir.

Lockerlar, vestiyerler, kitchenette, teknik odalar, bireysel çalışma ve görüşme alanları çekirdek kabuğunun etrafında konumlandırılmıştır. Cepheye daha yakın olan alternatif çalışma alanları ve toplantı odalarını olabildiğince transparan elemanlar ile tasarlanarak doğal gün ışığını tüm mekânda hissettirmek hedeflenmiştir. 

Ofis genelinde kullanılan renk yelpazesi; hem konsept çıkış noktasını hem de kurumsal renkleri göz önünde bulundurarak yeniden çalışılmıştır ve yakın tonlar üzerinden kurgulanmıştır. Ofisin toplantı odaları, alternatif çalışma ve oturma alanlarında oluşturulan bu renk deneyimleri; hem gradient etkili yüzeyler, hem de blok anlatımlarla renk ve malzeme kullanımına olanak sağlamıştır. Bununla birlikte marka kimliği ve renk yelpazesine paralel nitelikte çalışmalar hazırlayan lokal bir sanatçı ile iş birliği yaparak ofis içerisinde farklı perspektif ve anlatımlar oluşturulmuştur.

Oluşturulan renk yelpazesi ile birlikte kesişen metal laminat yüzeyler,  farklı desen ve boyutlarda seramik yüzeyler, lokal dokuları olan parça halılar gibi tasarım elemanları bütün bu anlatımın içerisinde multi-textural bir yaklaşım ile farklı ritimde hacimler sunmaktadır.