Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Geleceğine Zemin Yarat Öğrenci Proje Yarışmasının Kazananları Belli Oldu!

Geleceğine Zemin Yarat Öğrenci Proje Yarışmasının Kazananları Belli Oldu!

Yarışma, geleceğin mimar adaylarına ufuklarını genişletecek unutulmaz bir seyahat imkanı sunarak, yarının kentlerini, mekanlarını ve tasarım parametrelerini belirleyecek gençlere değerli bir katkı sağlamayı amaçladı.

Jüride Önemli İsimler Yer Aldı!

7 kişiden oluşan jüri, mimari eğitim ve tasarım alanlarında yetkinliğini kanıtlamış önemli isimlerden oluştu. Serter Karataban, Ece Ceylan Baba, Kurtul Erkmen, Şebnem Buhara, Ayhan Böyür, Sibel Dalokay Bozer ve Büşra Al’dan oluşan jüri, yarışma sürecinde yoğun bir konsantrasyon ve özveriyle kazananı belirleme görevini üstlendi. 

Yarışma aracılığıyla, ülkemizde verilen mimarlık eğitimine katkıda bulunulması hedefiyle, kaygı ve coşkunun birlikte yaşandığı zorlu bir süreci deneyimleyen mimarlık öğrencilerine yönelik bir seyahat bursu imkanı yaratıldı. Verilecek seyahat bursu ile öğrencilerin farklı coğrafya ve kültürleri, farklı özgün yapıları ve kentsel çevreleri yerinde deneyimleyerek görme fırsatı sunuldu.

Yarışma Süreci Tamamlandı!

Mimarlık lisans eğitimlerinin son senesinde bulunan öğrenciler, mezuniyet projesi sürecinde hazırladıkları son mimari proje çalışması ile seyahat bursuna başvurdular. Yarışmanın ilk değerlendirme aşaması, 19 Ekim Çarşamba günü tüm jüri üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.

Yarışma şartnamesi gereği sadece rumuzları bilinerek incelemeye alınan projeler, ilk değerlendirmenin ardından, dört projeye indirildi. Proje sahibi mimar adayları, projelerini jüri üyelerine 5 Kasım Cumartesi günü Aura İstanbul’da gerçekleşen final jürisinde sundular. Yapılan değerlendirmelerin ardından seyahat bursunun kazananı belli oldu.

Finale kalarak Gülru Necipoğlu’nun Sinan Çağı kitabını kazanan öğrenciler, Yeditepe Üniversitesi’nden Zülfiye Keser, Bursa Teknik Üniversitesi’nden Ramazan Çankaya ve Burhan Yılmaz, Gebze Teknik Üniversitesi’nden Mustafa Polat oldu. Bursa Teknik Üniversitesi’nden Burhan Yılmaz ise seyahat bursunu kazanan isim oldu.