Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Zamansız Projelerin Yapı Taşı: Sanat ve Doğa

Zamansız Projelerin Yapı Taşı: Sanat ve Doğa

Peki, bu dokuları oluşturan detayların temelinde ne yatıyor? İnsanlığın var olduğu tarihten günümüze kadar baktığımızda işin temelinde, sanatın ve doğanın eşsiz dokunuşları olduğunu görüyoruz. İşte Alimoğlu özel koleksiyonlarının temelini oluşturan detaylar ve dokuların da temeli buradan geliyor: Sanat ve doğa...

Doğa en büyük sanatçıdır. Öyle ki sanat akımlarına ilham olmuş, mimariye yön vermiş ve estetik algımızı şekillendirmiştir. Alimoğlu koleksiyonları, doğanın ihtişamlı bir sanat sergisinden oluşur. Alimoğlu koleksiyonlarında bulunan onlarca farklı taş bugün, yer aldıkları projelerin dokusunu tamamlıyor ve her birine zamansız bir etki kazandırıyor.

“Doğal" Alimoğlu için Özel Bir Kavramdır

Alimoğlu'nun 1940 yılında başlayan yolculuğu, dünyanın dört bir yanında aktif bir şekilde devam ediyor. Bugün yüzlerce mimari oluşumda, Alimoğlu imzası ile karşılaşabilirsiniz. Kimi zaman her gün binlerce kişiyi ağırlayan büyük yapıların zemininde, kimi zaman ise bir villanın enerji merkezinde.

Türkiye’nin farklı noktalarında faliyet gösteren ocakları ile Alimoğlu, her zaman doğanın estetik anlayışını, doğru yorumlamak için çalışıyor. Mermerlerin yalnızca görsel bir etki değil, doğanın ve yer kürenin yenileyici enerjisini de sunduğunu bilen Alimoğlu'na göre bir proje veya yapıyı yenileyen enerjiyi, yalnızca doğal taşlar taşıyabilir. Bu yüzden Alimoğlu için “doğal" kavramı her zaman özeldir.

Çağımızın gerekliliği ileri madencilik anlayışı ile Alimoğlu'nun alanlarında uzman ekibi uyum içerisinde çalışırlar. Doğanın kalbinde keşfedilmeyi bekleyen dokular, özenle yer yüzüne çıkartılır ve modern tesislerde titizlikle işlenir. Böylece sanatın iyileştirici gücüne ve doğanın kusursuz enerjisine sahip onlarca mermer Alimoğlu koleksiyonunda yer almaya hazırlanır. Alimoğlu koleksiyonundan, dünyanın bambaşka noktasında gökyüzünü selamlayan bir projenin yüzeyine hayat vermek için yola çıkar. Zamandan bağımsız, her gün artan değeri ve etkisi ile artık bir projenin yapı taşını oluşturur. Çünkü Alimoğlu ailesi bilir ki zamansız projelerin yapı taşını, sanat ve doğa oluşturur.