Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Yapı Kataloğu Malzeme Trendleri Podcast Serisi Yapı Sektöründe Güncel Konuları Dinleyiciyle Buluşturmaya Devam Ediyor!

Yapı Kataloğu Malzeme Trendleri Podcast Serisi Yapı Sektöründe Güncel Konuları Dinleyiciyle Buluşturmaya Devam Ediyor!

Yapı Kataloğu yapı profesyonellerine ulaştığı birçok mecranın yanında, Malzeme Trendleri Podcast Serisi ile yenilikleri sesli biçimde de sektörle buluşturuyor. Bugüne kadar 10’dan fazla bölümü yayınlanan seri, Yapı Kataloğu Etkinlikleri web sitesinin yanı sıra Spotify, Apple Podcasts ve Google Podcasts üzerinden de erişime açık.

Yapı Kataloğu’nun 2 haftada bir yayınladığı Malzeme Trendleri serisinde, yapı malzemesi ve malzemenin kullanımları hakkında bilgi sahibi olmak isteyen herkesin çalışırken, yürürken veya seyahat halindeyken dinleyebileceği bir arşiv oluşturuluyor. Akademisyenlerin veya proje müdürlerinin konuk olarak katılabileceği serinin her bölümünde, konuğun uzmanlık alanı çerçevesinde bir malzemeye veya konuya odaklanılıyor. 

Ekrana bakmaya sıkılanlar ama yapı malzemelerine dair gündemi yakalamak isteyenler için bir alternatif mecra sunan Malzeme Trendleri Podcast Serisi’nde sektördeki gelişmeler ve yenilikçi ürünler sunuluyor. Malzeme Trendleri Podcast Serisi’nde sektörün önemli akademisyenleri ve profesyonellerinin katılımıyla güncel konular hakkında sohbet ediliyor. 

E-MOBİLİTE VE GELECEĞİN ŞEHİRLERİ BÖLÜMÜ YAYINDA! 

Elektromobilite, yani elektrik enerjisiyle çalışan araçlar ile karbon ayak izini düşürmek, Dünya’nın geleceği için oldukça kritik konulardan. E-mobilite için gerekli teknolojik altyapı sistemleri odağındaki bölüm, e-mobilite konusunda öncü teknoloji şirketi ABB’den konukların katılımı ile içeriğini güçlendiriyor. Elektrikli araç teknolojilerinde şarj yöntemleri, bu teknolojinin şehirleri nasıl dönüştürmekte olduğu, Türkiye’nin bu konuda nerede olduğu gibi konular Malzeme Trendleri’nin bu bölümünde masaya yatırılıyor. 

Bölüme Yapı Kataloğu EtkinlikleriSpotifyApple Podcasts ve Google Podcasts üzerinden erişebilirsiniz. 

SERİNİN 12. BÖLÜMÜ “FOTOBİYOREAKTÖR CEPHELER” 18 MART’TA YAYINDA! 

Malzeme Trendleri’nin yeni bölümünün konusu Fotobiyoreaktör Cepheler. Yeni, sürdürülebilir bir enerji kaynağı olan biyokütle enerjisi, bu enerjinin cephelerde kullanım sistemleri olan fotobiyoreaktör cepheler Malzeme Trendleri'nin bu bölümünde konu ediliyor. Mikroalglerden enerji elde etme yöntemleri, gerekli sistemlerin nasıl kurulduğu ve bu cephelerin mekansal etkileri Malzeme Trendleri’nin yeni bölümünde cevaplanacak sorulardan.

Bölüm yayınından haberdar olmak için bu linkten form doldurabilirsiniz.

Seride yer alan diğer bölümler şöyle: 

  1. Dr. Öğretim Üyesi Mine Aşçıgil Dinçer ile Şehirde Ses Ortamı ve Akustik Önlemler (DKM İnşaat ve Danışmanlık’ın Katkılarıyla) 
  2. Prof. Dr. Papatya Seçkin ile Yapı Malzemesi Olarak Ahşap ve Ahşapta Dayanıklılık
  3. Prof. Dr. Bilge Işık ile Farklı Yönleriyle Kerpiç
  4. Dr. Feride Şener Yılmaz ile Aydınlatma ve Görsel Konfor (Sylvania Aydınlatma’nın Katkılarıyla)
  5. Dr. Öğretim Üyesi Esin Hasgül ile Mekan Tasarımlarında Esneklik
  6. Dr. Öğretim Üyesi Buket Metin ile Dış Duvar Sistemleri ve Çevresel Performans 
  7. Prof. Dr. Banu Manav ile Renk ve Mekan Tasarımı
  8. Doç. Dr. Fatih Yazıcıoğlu ile Tasarım Süreçlerinde Detay Çözümü 
  9. Doç. Dr. Zuhal Şimşek ile Yapılarda Yangın Güvenliği (GF Hakan Plastik’in Katkılarıyla)
  10. ABB ile Elekromobilite ve Geleceğin Şehirleri 
  11. Prof. Dr. Özlem Eren ile Yapı Malzemesi Olarak Çelik

Bölümleri dinlemek ve yeni bölümleri kaçırmamak için SpotifyApple Podcast ve Google Podcast üzerinden Malzeme Trendleri’ni takip edebilirsiniz.