Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
SAMET, Yapı Fuarı’nda Birbirinden Değerli Tasarımcıları Standında Ağırladı

SAMET, Yapı Fuarı’nda Birbirinden Değerli Tasarımcıları Standında Ağırladı

50 yılı aşkın köklü geçmişini yenilikçi yaklaşımlara entegre etmenin yanı sıra yapı ve tasarım kültürüne katkıda bulunmayı önemseyen SAMET, bu alanda önemli isimlerin değerli fikirlerinin kayıt altına alındığı 2 günlük söyleşilere standında ev sahipliği yaptı.

“Güvenli bir yaşam için tasarım faktörleri” adıyla gerçekleşen söyleşilerde, çok bileşenli “güven” kavramını ülkemizin içinden geçtiği gündemle değerlendirerek hem yapısal hem de yapısal olmayan faktörlerini tasarım sektörünün öncü isimleri ile masaya yatırdı.

Can Çinici, Alper Derinboğaz, Yeşim Kozanlı, Derya Toros, Emre Kuzlu, Adnan Serbest gibi farklı disiplinlerden isimlerin sahne aldığı etkinliklerin odağında “güvenli ve konforlu bir yaşama hizmet eden tasarım” vardı.

İlk gün iç mekan tasarımları ile öne çıkan Derya Toros, Emre Kuzlu ve Yeşim Kozanlı, “Güvenli Bir Yaşam için Yapısal Olmayan Tasarım Faktörleri’ni değerlendirirken konforlu ve kaliteli bir yaşamın “güven” duygusunu desteklediğini dile getirdiler. Yapı sektörünün en önemli dinamiklerinden biri olan üreticilere seslenerek insanı odağa alan ve hayata daha fazla konfor ve kalite katacak her ürün için tasarımdan, teknolojiden ve inovasyondan vazgeçmemeleri gerektiğinin altını çizdiler.   

İkinci gün sahne alan konuklardan Can Çinici ve Alper Derinboğaz ise “güven” kavramını mimari ve kent üzerinden değerlendirdiler. Mimar olarak sorumluluklarının en başında; iyi bir ekip ile çalışmayı, iyi partner, iyi tedarikçi ve iyi usta ile birlikte “insan odaklı” düşünmek olduğunu dile getirdiler. Programın son konuğu Tasarımcı Adnan Serbest ise “güven” kavramını tasarım üzerinden ele alarak öncelikle tasarımcının konuya samimi ve dürüst yaklaşması gerektiğini, tasarım güvenliğinin fiziksel olduğu kadar zihinsel olarak da güven vermesi gerektiğinin altını çizdi. 

SAMET Pazarlama Genel Müd. Yard. Pınar Uçkan’ın da konuk olduğu oturumlarda tasarımcıların vurgu yaptığı tüm değerlerle kendi marka değerlerinin aynı olduğunu dile getiren Uçkan; sözlerine konuklara teşekkür ederek devam etti: “SAMET olarak 50. yılımızı kutladığımız etkinliklerimiz kapsamında, Yapı Fuarı’nda ev sahibi olduğumuz bu değerli söyleşilerde bizlerle olan tüm katılımcılarımıza çok teşekkür ediyoruz. Marka olarak yarım asırdır “insan hayatını daha kaliteli ve konforlu hale getirmek için oluşturduğumuz tasarım ve üretim felsefemizi büyük bir gururla daha nice 50 yıllara taşıyacak olmaktan mutluluk duyuyoruz. Farkındayız ki bugün burada sektörün en değerli tasarımcıları ile aynı düşüncedeyiz. “İnsan için tasarım ve üretim” yolculuğunda daha iyi bir yaşam için üretilen her fikir ve ürün, hayata konfor ve kaliteyle birlikte “güven” veriyor. SAMET, yarının dünyası için ürettiği ürün ve hizmetlerle “insan”ı odağından çıkarmıyor ve insana güven veriyor."