Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
PVC Membran Üretiminde Avrupa Devi İzmir’de Üretime Başlıyor

PVC Membran Üretiminde Avrupa Devi İzmir’de Üretime Başlıyor

Bu satınalma, Protan’ın üç yıl içindeki ikinci Türkiye yatırımı olacak. 2019’da şirket, Gebze/Kocaeli’de Multiplan firmasının üretim varlıklarını satın almıştı. Protan, Türkiye’deki bu yatırımıyla yüksek kaliteli, dayanıklı, sürdürülebilir çatı kaplama, temel ve tünel membranları üretecek. Yatırım son iki yılda Protan’ın globaldeki büyümesine başarıyla katkıda bulundu. Bu tesiste üretilen ürünler hem Türkiye pazarına satılıyor hem de Avrupa ve diğer küresel pazarlara ihraç ediliyor.

BTM ise 1986’dan beri İzmir’de yerleşik ve sektörde tanınmış bitümlü membran üreticisi. İki büyük oyuncu, bilgi ve deneyimlerini birleştirerek Türkiye ve yurtdışı inşaat profesyonellerine yenilikçi çözümler ve kaliteli ürünler sunmaya devam edecek.

Ağustos ayında Kemalpaşa/İzmir PVC üretim tesisini devralan ve üretime başlayan Protan, yeni İzmir operasyonuyla ülkeye ek istihdam yaratacak. Protan, Gebze tesisinde ürettiği gibi tüm dünyada kabul gören yüksek standart kalitesiyle aynı ürünleri İzmir’de de üretmeye devam edecek.

Protan, yapı ve inşaat sektörü için membran üreten sağlam ve hızlı büyüyen bir firma. Norveç merkezli şirketin 950 küresel çalışanı ve 2021’de yıllık net 215 milyon Euro cirosu bulunuyor.