Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
IYS 2020 – 2021 "Benim Dünyamda Sesler" Yarışması Sonuçlandı

IYS 2020 – 2021 "Benim Dünyamda Sesler" Yarışması Sonuçlandı

Uluslararası Ses Yılı 2020-2021 kapsamında dünyanın her yerinden ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için düzenlenen uluslararası yarışmada ilkokul ve ortaokul öğrencilerinden, IYS2020'nin "Toplum ve Dünya için Sesin Önemi" sloganından ve “Dünyanın Sesi” şarkısının melodisi ve sözlerinden esinlenerek, "Benim Dünyamda Sesler" teması ile resim yapmaları istendi. Yarışmanın ulusal koordinatörlüğünü Türk Akustik Derneği üstlendi.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden birçok öğrencinin katıldığı yarışmada ulusal alanda Ege Ergün (1.lik), Nesli Ergün (2.lik) ve Neslihan Lilya Kara (3.lük) dereceye girdi. Bu isimlerin çalışmaları Türkiye temsilcisi olarak uluslararası yarışmada değerlendirilmek üzere Uluslararası Yürütme Komitesine gönderildi. 16 ülkenin katıldığı 650’den fazla eserin değerlendirildiği resim kategorisinde uluslararası birinciliği Türkiye temsilcisi Final Okulları Çekmeköy Kampüsü 8. Sınıf öğrencisi Nesli Ergün kazandı.

DKM İnşaat ve Danışmanlık San. Tic. A.Ş. Genel Müdürü Volkan Dikmen'in başkan yardımcısı olarak görev yaptığı Türk Akustik Derneği’nin ulusal koordinatörlüğünü üstlendiği etkinlik kapsamında ulusal kategoride dereceye giren öğrencilerin ödül töreni 22 Ekim 2021 tarihinde Tübitak UME’de düzenlendi ve öğrenciler, Tübitak UME’nin akustik laboratuvarlarını gezme fırsatı buldular.