Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
EGGER Türkiye, Yeni Lojistik Merkezinin Açılış ve Tanıtım Toplantısında ROMA Distribütörleri ile Bir Araya Geldi

EGGER Türkiye, Yeni Lojistik Merkezinin Açılış ve Tanıtım Toplantısında ROMA Distribütörleri ile Bir Araya Geldi

Çalışanlarının var olduğu tüm ülkeleri benimseyen bir strateji izleyen EGGER Grup, sosyal sorumluluk içeriklerinden  otomasyon projelerine, destek politikasından kariyer fırsatlarına birçok perspektifte ülkemize değer sunmasıyla dikkat çekiyor. Avusturya merkezli EGGER Grup, yatırım stratejileriyle de bulunduğu ülkelerde ses getirecek projelere imza atıyor. Orman ürünleri sektörünün ilham veren markası EGGER, kenar bandı üretimi gerçekleştirdiği Türkiye’de yeni yatırım adımları atarak ekonomiye katkı sağlarken, istihdam fırsatları da yaratıyor.

23 milyon Euro değerindeki 21.000 m2 kapalı alana sahip dev yatırım

EGGER Türkiye, tüm dünyada yaşanan zorluklara rağmen, bulunduğu bölgelerde yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. 2021 yılında temelleri atılan, 21.000 m2 kapalı alana sahip 3 katlı, 30 m yüksekliğindeki yeni lojistik merkezini 2023 yılında hayata geçirdi.  Yaklaşık 1.000 kişinin istihdam ettiği Gebze tesisinde yeni istihdam olanakları sağlayan 23 milyon Euro değerindeki bu yeni yatırım ile servis performansını daha da artıracak.

EGGER Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Vitali Behar, konuyla ilgili olarak; “Grubumuz, 2022-2023 döneminde ülkemize kapasite, üretim süreçleri ve sürdürülebilirlik alanlarında 30 milyon Euro’nun üzerinde yatırım gerçekleştirdi. Bu yatırımlar, tüm dünyanın ciddi ekonomik zorluklardan geçtiği bir dönemde yapıldı. Bu durum, EGGER Grup’un ülkemize ne kadar inandığı ve güvendiğinin somut bir göstergesi olup, bizi çok onurlandırıyor.

Global gücümüzü ve uzman iş gücümüzü harmanlayarak elde ettiğimiz başarılarımızla Türkiye pazarında güçlenerek büyümeye devam edeceğiz.” dedi.

“Sektörün gereksinimi olan yüksek stok kapasitesi ve lojistik gücü konularına odaklandık.”

EGGER Türkiye, Gebze tesisinde PVC, ABS ve PMMA kenar bantlarının üretimini bir arada gerçekleştiren dünyanın en büyük kenar bandı üretim tesisi olma özelliği taşıyor. Bu özelliğini stok kapasitesini artırarak ve iş ortaklarına daha iyi hizmet performansı sunma sözü vererek daha da güçlendiriyor.

Behar, “Uzun bir aradan sonra ROMA distribütörlerimiz ile bir araya gelerek yeni yatırımlarımızı ve projelerimizi anlatma fırsatı bulduğumuz için çok mutluyuz. Bu toplantıda sektörün gereksinimi olan yüksek stok kapasitesi ve lojistik gücü konularına odaklandık. İşte bu gereksinime cevap verecek olan lojistik merkezimizin açılış ve tanıtım toplantısında, 80’e yakın iş ortağımızı Gebze tesisimizde kurduğumuz sahnede ağırladık. Kendimizi anlattık ve birlikte pazarı değerlendirdik. Tüm iş ortaklarımızın ihtiyaçlarına kulak veriyoruz. Kendileriyle de bu bakış açımızı paylaştık. Başarılarımız tek yönlü olamaz, yatırımlarımız birlikte güçlenme fırsatı sunuyor. Kısaca bu buluşma vesilesiyle yatırımlarımıza devam ediyor, birlikte güçleniyoruz dedik. Global bir güç olan şirketimizin, yatırımlarıyla ROMA Kenar Bantları markamızı güçlendirmeye devam edeceğinin altını çizdik. Keyifli buluşma ardından plaket töreni de gerçekleştirdiğimiz gala yemeğinde, değerli sanatçı Ceylan Ertem’in performansını dinleyerek diyaloğumuza devam ettik. Katılımları için kendilerine tekrar teşekkür ediyoruz.” sözlerini kaydetti.

İşte EGGER Lojistik Merkezine dair daha fazlası

Yeni lojistik merkezi; yüksek performansa sahip stok tutma ve otomasyon teknolojileri ile operasyonel mükemmelliğin yanı sıra, iş güvenliğini esas alan bir stratejiyle planlandı. Tesis aynı zamanda, güneş enerjisinden yararlanarak doğaya saygılı bir yatırım olma özelliğine de sahip.

  • Yüksek performans

Uzman ekiplerce tasarlanan bu yeni yatırım ile, 10.000 palet hacimli stok kapasitesi 20.000 palete yükseldi.  Yıllık 80.000 ton bitmiş ürün ve ham madde giriş-çıkış  kapasitesine sahip olması planlanan yeni lojistik merkezi ile EGGER Türkiye, çözüm ortağı yaklaşımını daha da yüksek bir performans ile sürdürmeye devam ediyor.

  • Operasyonel mükemmellik

Lojistik merkezi ile ana bina arasında kurulan konveyör köprü ile otomatik ham madde gönderimi ve bitmiş ürünün depoya transferi iş süreçlerini kolaylaştırdık.

VNA Truck (dar alanda istifleme makinesi) ile yarı otomatik depolama sistemi ve EWM; EGGER modern depo yönetimi hizmeti ile de lojistik süreçlerinde oluşabilecek hata payları minimize ediliyor.

  • Önce iş güvenliği

Araç trafiğini ortadan kaldıracak bu uygulamanın tasarımı sırasında gerek boşaltma  ve yükleme gerekse depolama alanlarında öncelik, her zamanki gibi güvenli çalışma disiplini oldu.

Proje, Amerikan FM standardı yangın koruma sistemini kullanarak global standartlarda güvenlik gerekliliklerini yerine getiriyor.

  • Doğaya saygılı yatırım

Lojistik merkezi, güneş enerjisinden yararlanarak kendi ihtiyaç duyduğu enerjinin tamamını üretecek ölçüde tasarlandı. Bunun yanı sıra yağmur suyunu toplayarak geri kazanımın projeye dahil edilmesi ile de sürdürülebilirlik ilkelerini koruyor.  

Lojistik merkezi ve ana bina arasında kurulacak köprü sayesinde araç kullanımından kaynaklanan karbon ayak izi de elimine ediliyor.