Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
"Açık ve Kapalı Alanların Ahengi"  Şimdi Yayında!

"Açık ve Kapalı Alanların Ahengi" Şimdi Yayında!

Yapı Kataloğu, yeni yayınladığı vaka analizinde Akyapı’nın Big Country projesi için Burak Alüminyum AR-GE Departmanı tarafından özel olarak geliştirilen MAESTRO 110 ürününü inceliyor. 

Üretim ölçeği bakımından oldukça büyük bir firma olmasına rağmen, mimarlar ve sistem tasarımcıları için özel çözümler geliştirebilen, üretimlerinde ve çözümlerinde gösterdiği esneklik ile tasarım dostu olan Burak Alüminyum, proje tasarımında temeli oluşturan iç mekan ve dış mekan birlikteliğini sağlamak adına MAESTRO 110’u geliştiriyor. 

126 konuttan oluşan projede, konutlar MAESTRO 110 ile göl manzarasını iç mekana daha fazla dahil ediyor; içerisi ve dışarısı arasında ahenkli geçişler yakalıyor. Akyapı Big Country’den Dizayn Ofis Mimarı Hande Engineri ve Burak Alüminyum AR-GE Yöneticisi Engin Karaoğlu ile, bu proje ve projeye özel sistemleri hakkında bir röportaj gerçekleştirdik. 

Hande Engineri, projedeki ihtiyacı şu cümleler ile tanımlarken: “Bu projede, gördüğünüz gibi bir göl manzaramız var. Göl manzarası olduğu için mümkün olduğunca, bahçe ile daha açık ve daha şeffaf bir konsept oluşturmak istedik. Kullanıcının hem manzarayı görebilmesi, hem de bahçeye bakan cepheden dışarıya çıkabilmesi için özellikle salon, mutfak ve yatak odalarında daha büyük camlar, daha büyük yüzeyler daha akışkan geçişler oluşturmaya çalıştık.” Burak Alüminyum sunduğu çözümü şu cümleler ile aktarıyor: “Projede istenilen sistem, dış mekan koşullarından ve iklim şartlarından dolayı yalıtım olarak üst düzey performans ve geçişlerde (eşiklerde) minimum profil görüntüsüydü. Biz de taleplerine karşılık orta kenetleri 5 cm düşürüp, iç mekanda manzarayı görüşlerde geniş açıklıklar sağlarken aynı zamanda sistemin alt dizaynını istenilen talepler doğrultusunda zemine gömerek güzel bir tasarım çıkarmış olduk. İçeriye suyun girişini engellemek ve suyu detaydan uzaklaştırmak adına oluk detayını da sürme sistemlerin hemen önünde çözdük.”

Röportajın tamamına ve ürün ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayın!