Building Catalog - Platform for Creating Qualified Space

Contact Us +90 (850) 303 27 83

Konum: Ataşehir | İstanbul
İç Mimari Tasarım: TEAM Proje Mimarlık
Proje Ekibi: Aykut Mete, Tamer Ekinci, Merve Özdemir, Halil Kalemli
İşveren: SARP Intermodal
Proje Alanı: 1000 m2

 

Ataşehir Nidakule Güney binasında bulunan SARP Intermodal Anadolu Yakası Ofisi'nin iç mimari tasarımı, projelendirme ve uygulaması, TEAM Proje Mimarlık tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu projede, şirketin marka kimliği ve kültürel değerleri titizlikle ele alınmış olup; modern iş dünyasının değişen ihtiyaç ve beklentilerine uygun esnek çalışma alanlarını içeren bir ofis tasarımı hedeflenmiştir.

Kurumsal kimliğin bir parçası olan sarı rengi, tercih edilen renk paletinin belirlenmesinde kilit bir rol oynamıştır. Ofis tasarımının farklı eksenlerinde kullanılan bu renk, mekansal anlatıda tutarlı bir dilin oluşmasında önemli bir bağlayıcı unsur olarak öne çıkmıştır. Bu stratejik yaklaşım ile birlikte, iç mekan tasarımının her bölgesinde şirketin kurumsal kimliği ve kültürü vurgulanmıştır. Projede beton doku, metal detaylar, cam yüzeyler gibi endüstriyel dokunuşlar, tercih edilen renk paletiyle kontrast oluşturarak, iç mekanı modern ve dinamik bir estetikle birleştirmiştir. Bu dokunuşlar, mekanın atmosferini zengileştirerek derinlik kazanmasına olanak tanımıştır.

Açık ofis tasarımıyla birlikte sunulan esnek kullanım alanları, işletmenin değişen ihtiyaçlarına ve çalışanların farklı gereksinimlerine uyum sağlamıştır. Bu yaklaşım, mekanın konfigürasyonel bütünlüğünü vurgulayarak, olası kullanım senaryoları için adaptasyon gücünü arttırmıştır. Çeşitlenen eylem alanları ile çalışanlara, farklı iş gereksinimlerine göre özelleştirilmiş ve optimize edilmiş çalışma ortamları sunulmuştur. Böylece, mekânın sadece bir ofis alanı olarak değil, aynı zamanda görsel ve fiziksel etkileşimli bir iş ortamı olarak işlev görmesine olanak sağlanmıştır.

Benzer bir anlayışla kapalı ofis tasarımında tercih edilen geçirgen bölücü yüzeyler, mekanlar arası fiziksel sınırları aşındırmıştır. Böylelikle işlev olarak değişim gösteren mahaller,  ortak bir görsel çerçevede katmanlaşarak bir araya gelmiştir. Geçirgen bölücü yüzeyler, doğal ışık kullanımını maksimize ederek, iç mekandaki ışığın homojen bir şekilde dağılmasına imkan vermiştir.

SARP Intermodal Anadolu Yakası Ofisi, tasarım stratejisi ile birlikte kurumsal kimliğin güçlü bir şekilde vurgulandığı, çoklu eylem senaryolarına olanak tanıyan zamansız bir ofis tasarımı olarak karşımıza çıkmıştır.