Building Catalog - Platform for Creating Qualified Space

Contact Us +90 (850) 303 27 83
Zamanın Ötesinde Doğal Bir Güzellik: Traverten

Zamanın Ötesinde Doğal Bir Güzellik: Traverten

Ece Mermer koleksiyonunda önemli yer tutan travertenler; jeolojik, jeomorfolojik, hidrolojik, klimatolojik ve biyolojik etkinliklerin bir sonucu ortaya çıkan tortul kayaçlardır. Türkiye’de traverten oluşumlarının neredeyse tamamı tektonik kırık hatlarını takip eder.

Denizli Traverteni, bölgedeki fay ve çatlak yüzeylerinden çıkan kalsiyumbikarbonatça (CaCO3) zengin içeriğe sahip hidro termal suların yeryüzüne ulaşmasıyla biriktirdiği tortullar olarak tanımlanmıştır. Denizli traverteni Türk patent ve marka kurumu tarafından coğrafi işaret almıştır.

Travertenler mimari projelerde geniş bir kullanım alanına sahiptir; dayanıklı yapısı, estetik görünümü ve doğal dokusu, birçok farklı projede tercih edilmesini sağlar. Duvar kaplamaları, zemin kaplamaları, merdiven basamakları, sütunlar ve diğer detaylarda, iç ve dış mekanlarda kullanılabilir. Bunun yanı sıra, travertenin farklı renk ve dokulardaki çeşitleri, projeye özgü tasarımların oluşturulmasına olanak tanır. Mimari projenin tarzına ve gereksinimlerine uygun olarak farklı renk ve dokulardaki travertenler seçilerek özgün bir tasarım oluşturulabilir.