Building Catalog - Platform for Creating Qualified Space

Contact Us +90 (850) 303 27 83
Sektör Profesyonelleri, “Diyalog | Geleceğin Konutları" Etkinliğinde Bir Araya Geldi

Sektör Profesyonelleri, “Diyalog | Geleceğin Konutları" Etkinliğinde Bir Araya Geldi

Bu yeni format ile düzenlenen ilk etkinlik VELUX’ün mekân sponsorluğu ve İlkay Dış Ticaret’in co-sponsorluğu ile 16 Kasım 2023 Perşembe günü gerçekleşti. “Geleceğin Konutları”, teması altında düzenlenen etkinliğe geleceğin konutları hakkında düşünmek, bu alandaki inovasyon ve yenilikleri keşfetmek ve sürdürülebilir yaşam alanlarını tartışmak amacıyla çok sayıda mimar, iç mimar, mühendis ve sektör profesyonelleri katıldı. “Diyalog | Geleceğin Konutları”, bilgi paylaşımı ve networking fırsatları sunmakla kalmayıp aynı zamanda B2B görüşmelere de olanak sağlayarak sektördeki işbirliklerini güçlendirdi.

Etkinlik, VELUX ekibinden Deniz Güvenli’nin küresel iklim krizi ve sağlık sorunlarının çözümü için yapı sektörünün hâlihazırda kullandığı teknolojinin ilerlemesini/iyileşmesini beklemek zorunda olmadığımızı, gerekli değişimin var olan şartlar ile mümkün olduğunu kanıtlamak için yola çıkan ve Danimarka’da konumlanan deneysel proje Living Places’ı anlatması ile başladı. Ardından Boğaçhan Dündaralp, kendi mimarlık pratiği "ddrlp" üzerinden "Geleceğin Mimarlığına Türkiye'den Bakış" başlıklı sunumu ile mimarlık alanındaki yerel unsurları dikkate alarak sürdürülebilir ve yenilikçi mimari yaklaşımları ele aldı. Boğaçhan Dündaralp’in bıraktığı yerden sözü Bülent Aydın aldı ve “Modüler Bir Yapı Nasıl Yapılır?” başlıklı sunumu ile modüler yapıların tasarımı ve inşası üzerine odaklanarak, bu yaklaşımın avantajlarını ve uygulama yöntemlerini tartıştı. Sonrasında, Özgül Öztürk, "Sürdürülebilir Gelecek için Yapı Malzemesi Ne Yapabilir? ve Birlikte Yapma Hâli" başlıklı sunumu ile toprak yapılardan bahsetti ve sürdürülebilir, ekolojik yapı malzemesi alternatiflerini kendi deneyimleri bağlamında anlattı.

Bu noktada, sözü İİlkay Dış Ticaret'ten İlkay Orbey aldı ve "Gelecek için Sürdürülebilirlik" başlıklı sunumu ile konut tasarımında ve inşasında kullanılabilecek iki önemli alternatif malzemeyi profesyonellere tanıttı: Tikkurila Boya ve Lunawood Thermowood.

GAB Mimarlık'tan Emre Gürsoy ve Barış Başat'ın "Geleceğin Konutlarının Şehir Ölçeğinde Kamusal Alan Arakesiti" başlıklı sunumu ile devam eden etkinlikte, sunum aralarında da tartışmalar devam etti, bu sayede yeni diyaloglar kuruldu.

Buda Mimarlık kurucularından Eda Yazkurt Pelenk'in "Metropolde ve Kırsalda Konut" başlıklı sunumu ile başlayan etkinliğin son periyodu, Pelin Düştegör'ün "Barınma Pratiklerinde Yeni Arayışlar: Modüler Sistemler ve Çelik" başlıklı sunumu ile devam etti. Düştegör, barınma pratiklerindeki yenilikçi arayışlardan, özellikle modüler sistemler ve çelik malzemeleri ele alarak tartıştı. Son olarak İpekler Enerji'den Halil Özyılmaz, konutlarda güneş enerjisinin kullanımının avantajlarını ve uygulama stratejilerini değerlendirdi ve sürdürülebilir enerji kullanımının önemine vurgu yaparak etkinliği noktaladı.

Yapılan sunumların karşılıklı etkileşime fırsat verdiği ve sunum aralarında B2B görüşmelerin de yer aldığı Diyalog | Geleceğin Konutları, konut sektöründeki en yeni trendleri, teknolojileri ve tasarımları keşfetmek isteyen profesyoneller, uzmanlar ve meraklılar için bir buluşma ve tartışma noktası oldu.